Borci se ogradili od divljanja SDA-ovaca koji su im ukrali svečanu kolonu za Dan nezvisnosti

D76DAF95 E9C9 4BEC 81A9 209DD24BC58A

Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo ogradio se od političkog divljanja SDA-ovaca tokom svečane kolone vozila za Dan nezavisnosti BiH.

Naime, za Dan nezavisnosti BiH borci su osmislili i organizirali svečanu kolonu vozila. Međutim, cijeli show ukrali su SDA-ovci na čelu sa bračnim parom Izetbegović.

Bakir i Sebija Izetbegović su sa svojom Mercedesom stali na čelo kolone dok su uz njih bili Fikret Prevljak, Haris Zahiragić, Ahmed Čorbo… u skupocjenim vozila.

Iz Koordinacije boračkih organizacija sad su se gradili od njihovog divljanja u predizbornu svrhu. Zamolili su da se saopćenje prenese u cijelosti:

Dopis boraca

Prije svega želimo se zahvaliti svim građanima i našim članovima učesnicima svečanog defilea, Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije Kantona Sarajevo i Ministarstvu za boračka pitanja koji su nam pružili nesebičnu podršku i pomoć pri realizaciji obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH. Ovakvim jednim programom sa velikim brojem učesnika, na naše pozitivno iznenađenje, iskazana je ogromna ljubav prema jedinoj nam Domovini BiH.

Mi kao organizatori uputili smo Javni poziv putem medija svim našim članovima i zainteresovanim građanima da nam se pridruže u obilježavanju ovog značajnog datuma svečanim defileom kolone vozila.

Bakir i Sebija Izetbegović u Mercedesu

Iako je bio Javni poziv za sve, za učešće u svečanom defileu, ograđujemo se i osuđujemo ponašanje pojedinaca koji su iskoristili priliku da istaknu svoju važnost i promovišu sebe kao da su oni važniji od ovog značajnog datuma i svih građana koji su izašli na referendum te 1992. godine, te patriota koji su kasnijim razvojima događaja goloruki krvavo platili i očuvali referendumsko pitanje:

“Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?”

raport.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE