Portal 072info

Bordžer: Slike specijalaca u “Avazu” su šokantne

Nakon što su specijalci Državne agencije za istrage i zaštitu, naoružani dugim cijevima, a po nalogu Tužilaštva koje vodi politički proces, upali u redakciju „Dnevnog avaza“, novinarima i urednicima neprestano stižu brojna pisma, poruke podrške iz cijele BiH, ali i inozemstva.


Udar na slobodu

Ekskluzivno za “Dnevni avaz” upad u naše prostorije je komentirao i Džulijan Bordžer (Julian Borger), urednik u uglednom britanskom listu “Guardian” i dobitnik Pulicera, koji je rekao da su slike naoružanih specijalaca u redakciji “Avaza” zaista šokantne.

– To je šokantno, sve ima odlike pokušaja zastrašivanja novinara – kazao nam je Bordžer.

Na redakcijsku adresu u Sarajevu stigao je znatan broj pisama u kojima građani izražavaju podršku radu i opredijeljenosti novinara i urednika “Dnevnog avaza” da ustraju u svojoj borbi za istinu. Također, mnogi ljudi pisali su cijelog dana na mail adrese naše redakcije kako bi na taj način dali podršku.

Pisma podrške

Brojni građani odlučili su podršku iskazati komentarima na Facebook stranici “Dnevnog avaza”, koja je jučer bila izuzetno posjećena.

Također, između ostalih dobili smo i pismo podrške od redakcije “BHMagazina”, iz kojeg su poručili da oni s više od 700.000 svojih fanova pružaju podršku “Dnevnom avazu” u borbi za istinu i pravdu protiv korumpiranog i politički postavljenog Tužilaštva BiH te SIPA-e koja svojim zastrašivanjem pokušavaju uništiti glas slobodnih medija.

Avaz

Podijelite članak