b 18
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Komentirajući ideju, koju je nedavno predložio član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik, o foriranju vlade nacionalnog jedinstva koju bi on vodio,a u njoj bi bili svi lideri stranaka, Borenović je je rekao da PDP nastavlja djelovanje u RS kao opoziciona stranka, koja će žestoko djelovati na sve anomalije u društvu, korupciju, trošenju javnog novca i svega onoga što šteti RS.

FIXGEHALT

– Za sve koji nude neku perfidnu priču… Razmišljam, možda je najbolje rješenje za RS da se napravi koncentraciona vlada u kojoj ne bi bilo SNSD-a. Vlada u kojoj bi SNSD bio opozicija – kazao je Borenović za BN.

Zajednički odgovor

Osvrćući se na nedavni sastanak lidera političkih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Borenović je rekao da je bio na tom sastanku kako bi se dao zajednički i jasan odgovor na nametanje Inckovog zakona, a ne da bi se pravile neke nove političke kombinatorike.

On je naglasio da neće biti prelazne vlade niti novog sastanka sa Dodikom.

LIDER

– PDP ostaje pri svom ranijem stavu da se pitanje nametnutog Inckovog zakona mora razriješiti. Kao što se razriješilo pitanje NATO puta, akciza, donošenja budžeta, tako se mora naći rješenje i za ovo pitanje – poručio je Borenović.

Potvrdio je da je obavio telefonski razgovor sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, koji ga je pozvao.

– Razgovarali smo o nekoliko aktuelnih tema – navodi Borenović i dodaje da mu se požalio da ima problema sa zubima i da mu je poželio  brz oporavak.

Neće biti ručka

– Zahvalio mi se za dolazak na sastanak i čvrst stav, a ja sam mu ponovio da to nema veze sa njim i njegovom strankom već sa lošom Inckovom odlukom koja je na štetu Republike Srpske i srpskog naroda – kazao je Borenović.

On dalje navodi da mu je Dodik ponovio pitanje oko prelazne vlade, ali je, kako kaže, to izignorisao.

– Pozvao me i na ručak nakon sutrašnje Skupštine za šta ne vidim smisao – kazao je Borenović.

Na kraju Borenović poručuje – Neće biti te neke nove vlade, niti će biti tog ručka!