AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Vlast u Republici Srpskoj sprovodi jednu bahatu i skandaloznu politiku bezočnog zaduživanja i opterećivanja građana, dok s druge strane koristi javna sredstva za svoje privilegije – reakcija je Branislava Borenovića iz PDP-a na vijest o tome da se Republika Srpska ponovo zadužila na berzi.

– Vozikaju se na posao iz Banja Luke u Sarajevo avionom, lete na privatna putovanja od Tel Aviva, preko Rima, Praga, Salcburga do Beča i drugih destinacija i sve to plaćaju građani Republike Srpske – rekao je.

Borenović dodaje da je to samo jedna od pljački budžeta Republike Srpske:

– U teško pandemijsko vrijeme ukrali su milione KM na respiratorima i stavili u svoje džepove. Prave fiktivne ugovore o raznoraznim uslugama koje se ne isporučuju, išli su do te mjere da su krali na bakarnom krovu ustanove kulture u Banja Luci. S jedne strane tako otimaju, a s druge strane zadužuju narod Republike Srpske i tako pokušavaju zataškati i sakriti razmjere pljačke – poručio je u izjavi.

To je jedna politika koja vodi RS u sunovrat, ističe, politika ljudi koji ne vole svoju zemlju i to mora biti zaustavljeno, zaključio je Borenović.

Entitet Republika Srpska se u ponedjeljak ponovo zadužio, po šesti put ove godine. Naime, putem Banjalučke berze prodate su sedmogodišnje obveznice u iznosu od oko 21 milion KM, objavio je portal Biznisinfo.