Boris Pavić nakon remija u Kaknju:Ekipa je pokazala karakter, a Vitez moramo pobijediti

Nogometaši Čelika danas su u Kaknju remizirali 3:3 protiv Mladosti i tako ostavili barem nadu da mogu opstati u Premijer ligi. Zeničani su bili u deficitu čitavu utakmicu, ali su u posljednjih 10-tak minuta postigli dva gola i uspjeli izvući gol. Čelik je odigrao katastrofalno prvo poluvrijeme, dok su u drugom bili znatno bolji.

Nakon utakmice šef struke crno-crvenih Boris Pavić bio je razočaran igrom pojedinih igrača, ali i zadovoljan karakterom ekipe da se vrati nakon 3:1 15.tak minuta prije kraja utakmice. On još vjeruje da Čelik može opstati u ligi, ali da u narednom kolu mora pobijediti Vitez,

“Čestitam Mladosti na korektno igri i nadam se da će ovako igrati do kraja prvenstva. Imali smo dobar ulazak u utakmicu do tog prvog gola, onda nas je eurogol Brkića za 2:0 paralizirao. U svlačionici smo se dogovorili da nemamo šta izgubit, da moramo pokazati karakter za koji sam vjerovao da ima ekipa jer ne bih došao u Čelik da u to ne vjerujem. Bili smo nestrpljivi, Mladost je igrala komotnije jer su obezbjedili opstanak, mi smo nervozni imamo samo dvije pobjede u 22. kola i vidi se ta nesigurnost u igri. Imali smo malo i sportske sreće, ali mogli smo danas kod 3:3 postići i taj četvrti gol za pobjedu, ipak mogu kazati da je rezultat najrealniji” ističe Pavić.
Do kraja će se boriti, a naredno kolo Viteza na Bilinom polju moraju pobijediti
“Neke stvari možete u teoretskom dijelu analizirait, ali mi smo od Mladosti dva puta izgubili na iste načine iz prekida. Tako smo i danas primali golove, bili smo mekani, Mladost ima kvalitetu zato je i 13 bodova ispred nas. Neriješeni nas rezultati ne zadovoljavaju, u srijedu dočekujemo Vitez moramo osvojiti tri boda, te napraviti neizvjesnu završnicu Premijer lige, a nadam se da ćemo ipak na kraju uspjeti izboriti opstanak” kazao je Pavić.

Sportzdk.ba