Boro se okupao u jezeru na 1.000 metara nadmorske visine, temperatura vode sedam stepeni

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Boro Stipić iz Šuice pored Tomislavgrada, s adresom u Zagrebu, u subotu se okupao u planinskom jezeru Blizanci-Stržanj na 1.000 metara nadmorske visine koje se nalazi na izvoru rijeke Šujice pored istoimenog mjesta.

Temperatura vode bila je sedam stepeni.

– Malo je onih koji se odvaže ući u vodu zimi, a našem Bori skidam kapu i čestitam…Bravo! Zdrav bio, zdravo tijelo i duh sačuvao i dugo poživio – prenijeli su svoje dojmove Šujičani.

Inače, u Stržanju su dva planinska jezera Samac i Blizanci udaljeni svega stotinjak metara jedno od drugog gdje prevladava prekrasna priroda, šuma i ugodan ambijent u svako godišnje doba.

Nažalost, ova jezera u ljetnim mjesecima presuše pa je Boro iskoristio ovo zimsko vrijeme za kupanje.

Svi koji poznaju Boru znaju da je strastveni sportista, ljubitelj prirode, planinar, maratonac, direktor Zagrebačkog maratona, pokretač i voditelj Šujičkog polumaratona, kojeg više nema, a puno je značio Šujici.

– Ko zna šta se Bori mota po glavi, možda u budućnosti organizira zimsko kupanje u Stržanju… Mi Šujičani sigurno ćemo dati podršku – poručili su mještani.

Faktor

GODISNJICA
MARKETING