Portal 072info

BOSANAC NA MORU U HRVATSKOJ: Evo šta mi se desilo OVE godine…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz godine u godinu pred samo ljeto i u jeku ljetne sezone često možemo čitati tekstove u medijima kako se u ovom ili onom mjestu u Hrvatskoj loše ophodilo prema stranim državljanima ili komšijama iz regiona od strane domaćina…

Skupe cijene, neljubazno osoblje po objektima, loša struktura i ružno ponašanje granične policije Hrvatske? – Šta je zapravo istina od svega toga!?

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Prenosimo jedno iskustvo…

“Što se tiče graničnih prijelaza sve je bilo normalno. Običan pregled pasoša, pečat i pitanje šta imamo sve od stvari. Dolazimo na naš odmor, a tamo srećemo druge Bosance i Hercegovce. Pitamo ih kako su oni prošli. Većina se složila da na graničnim prijelazima nije bilo nikakvih problema, te da niko nikoga nije pretresao do gole kože. Ako vam je pasoš istekao kao jednoj gospođi, a nije provjerila prije nego je krenula – logično da će vas vratiti.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Što se tiče smještaja, vlasnika apartmana, motela i hotela i oni su svi super. Također logično, jer im mi ostavljamo novac, a za svoj novac možemo ići bilo gdje, zar ne?!

Ni u restoranima, kafićima, pijaci, pošti nismo primijetili da nas neko gleda kao vanzemaljce i niti jednog trenutka se nismo osjećali nepoželjeno, niti suvišno. Na plaži su svi skupa i Mujo i Sakib, i Petar i Marija i Jovana, Emira i Josip. Riječ po riječ, kafa po kava ili kahva svi se na kraju sprijatelje i najvažnije razumiju – za malu razliku od Slovenaca, Čeha i Mađara kojih je također ove godine bilo dosta i ponajviše na Makarskoj rivijeri. Oni su malo slobodniji, bučniji i itekako dobro znaju iskoristiti odmor pa su nas Bošnjake, Srbe i Hrvate ometali u druženju uz zvuke mora, talasa i galebova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Uvečer se dobro može razaznati ko je odakle, posebno na osnovu mobitel koncerata sa terase. Ipak, ne vidjesmo da je iko protjeran jer se opušta i zabavlja te sluša šta hoće.

Namjerno smo u pekari tražili hljeb, a ne kruh – dobili smo ga bez pola riječi, i na plaži smo tražili pečenjke, a ne kukuruz i to smo dobili, naravno za 10 kuna.

– Lijepo se provedite za Bajram, dođite nam opet i pozdravite nam Zeničane, Sarajlije, Tuzlake – rekoše sam gazde dajući nam kesu smokve da imamo za puta.

E sad, u svakom tom žitu ima kukolja? Kao i kod nas, kao i svugdje?”, piše u članku objavljenom na “Doznajemo.com“.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6