AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Zbog prijetnje i nanošenja  teške ozljede optužen je 56-godišnji državljanin BiH, a optužnicu je protiv njega podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci. 

Tereti ga se da je 16. lipnja u 21.05 u  okolici Rijeke, nakon što je doznao da je u njegova kćer u vezi koju on ne odobrava, došao do kuće oca dečka svoje kćeri. Inače, dečko njegove kćeri ima 16 godina, a 56-godišnjak je, tvrdi tužiteljstvo, htio zastrašiti. Kada im je došao do kuće u nju je ušao nepozvan te je tražio oca 16-godišnjaka da pođe s njim do njegova vozila, što je ovaj odbio.

Nakon toga je, 56-godišnjak, pod izlikom da ide po mobilni telefon, iz svog osobnog vozila uzeo pištolj. Više je puta zaprijetio oštećeniku, nakon čega je prema njemu i njegovom sinu  ispalio jedan hitac iznad njihovih glava. Potom je iz blizine pucao u oštećenikovu lijevu nogu. Ispaljeni metak oštećenika je pogodio u predjelu lijevog skočnog zgloba i nanio mu prostrjelnu ranu.

Tužiteljstvo je u optužnici predložilo da se 56-godišnjaku istražni zatvor produlji  zbog  opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela.