Bosanac pao na graničnom prijelazu Deleuša: U teretnom vozilu prevozio 37 kilograma marihuane

droga

Na graničnom prijelazu Deleuša, na ulazu u BiH, u teretnom vozilu otkriveno je 37 kilograma marihuane.

Marihuanu su jučer otkrili pripadnici Granične policije BiH u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje (UIO). Prilikom detaljnog pretresa pronađeno je 35 pakovanja u kojima se nalazilo 37 kilograma marihuane i jedno manje pakovanje hašiša sa utisnutom slikom u materiji.

Predat Tužilaštvu BiH

Vrijednost oduzete droge na uličnom tržištu BiH iznosi oko 225.000 KM, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Teretnim vozilom upravljao je državljanin BiH Š. E., koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašten promet droge. Osumnjičeni će tokom dana biti predat u nadležnost Tužilaštva BiH.

Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH, kao i sudija za prethodni postupak Suda BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić pohvalio je rad pripadnika Jedinice Granične policije Trebinje koji, uprkos teškim uslovima rada u posljednje vrijeme, postižu značajne rezultate u sprečavanju svih oblika kriminaliteta.

Uspješne akcije

– Ovo je još jedna u nizu uspješnih akcija pripadnika Jedinice Granične policije Trebinje u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta – istakao je Galić i zahvalio im za maksimalnu angažovanost u zaštiti granice, kao i Upravi za indirektno oporezivanje i Tužilaštvu BiH, sa kojima uspješno sarađuju.