cc 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Hrvatska policija traga za državljaninom BiH koji je kako objavljuju tamošnji mediji mozak velike pljačke.

FIXGEHALT

Naime, prije tri godine, bh. državljanin koji je tada imao 23 godine, prevario je firmu iz Ludbrega za više od 260.000 KM te je ukradenim novcima kupio kriptovalutu bitkoin.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage protiv sada 26-godišnjaka podiglo optužnicu, ali je njemu ni traga.

Terete ga da je na kompjuter firme postavio lažnu stranicu banke, u kojoj je imala otvoren račun, i tako se domogao njihovog PIN-a.

LIDER

Zatim je 20. jula 2018. koristeći PIN “neistinito prikazao da je ovlaštena osoba društva naložila provođenje dvije transakcije kojima je s računa društva neovlašteno preneseno više od 1.000.000 kuna na njegov lični račun – objavilo je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu dodavši da je optuženi istog dana s tim novcem kupio više od 22 kriptovalute, čija je vrijednost tada bila oko 7.000 dolara.

Vremenom je vrijednost bitkoina porasla na oko 1.800.000 maraka.

Zamjenik Županijske državne odvjetnice u Varaždinu Darko Galić za Zagorje.hr je rekao kako je muškarac trenutno nedostupan hrvatskom pravosuđu. Potvrdio je i kako je s neovlašteno prenesenim novcem kupio 22,042 bitkoina.

Ako je zadržao sve bitkoine, koje je kupio sredstvima firme iz Ludbrega koju je opljačkao vrijednost tog iznosa je sada više od 1,8 miliona KM.