bosanac u grandu e1639220560768 750x345 1
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 12, 2021 @ 8:50
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Dok mnogi pjevači tvrde da od bakšiša mogu da zarade za stan, Dragan Stojković Bosanac kaže da je to čista laž.

– Dok sam svirao i radio punim tempom, gdje god sam došao oni kažu: ovi prije vas su prošli vikend uzeli milione, a ja sada nemam ništa, a bolje sviram. Lažu i gazde i muzičari jer ih je sramota da kažu da su svirali za sitne pare. Tu ima svašta, neki čak vraćaju od pogodbe zbog bakšiša – kaže Bosanac, čiji snimak kako ga kite novcem u Americi je nedavno postao viralan.

– Kada takve zabave sviramo, bakšiš je najiskrenije zadovoljstvo onoga koji to sluša. To je ono što publika daje od srca i želi, dobije se i zlata, svakakvih poklona ali novac čini onog koji daje sretnim, a još srećnijim onog koji taj novac dobije. Bakšiš je na dobrovoljnoj bazi. To je pogrdno samo za primitivce, a šta je trebalo da vrati muzičar kada mu se daje?

Iako se zna da su domaćini široke ruke na romskim svadbama, Bosanac kaže da je takva veselja rijetko radio.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Ja sam malo svirao svadbe u mladosti, dok sam bio neiskusan. To je težak, mukotrpan i jadan posao. Uvijek sam se borio da budem u studiju, u muzici sa jedne lijepe strane. Muzikom sam se počeo baviti iz čistog luksuza, a ove kolege koje pričaju kako su bili gladni i žedni, pa se slučajno počeli baviti muzikom ne mogu da slušam. Kako to da slučajno nisu završili fakultet, pazi boga ti, kao tu mi ne treba nikakva škola. Poslije se čude kada ih ja prozivam za neko teoretsko znanje o muzici – iskren je Stojković.

LIDER