Bosanac žrtva nasilja u Zadru: Tražio da mu masira tijelo i ljubi tabane…

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Muškarac iz okolice Zadra koji je poznanika iz Bugojna zbog novčanog duga udarao po glavi, te uz to tražio da ga masira po tijelu i ljubi mu tabane, Općinski sud u Zadru proglasio je krivim zbog počinjenja krivičnog djela krađe, prijetnje, te iznude.

Presudom koju je potvrdio Županijski sud u Vraždinu osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Izrečena mu je djelomična uslovna osuda tako da se od kazne na koju je osuđen izvršava šest mjeseci, a drugi dio kazne u trajanju od šest mjeseci se neće izvršiti ako u roku od tri godine od prestanka izdržavanja neuslovnog dijela kazne ne počini novo krivično djelo, s time da se vrijeme provedeno na izvršavanju kazne ne uračunava u vrijeme provjeravanja.

Nakon što mu je naplatio 500 kuna (130 KM) za kupovinu hrane i duhanskih proizvoda, od poznanika iz Bugojna je tražio i da mu isplati još 7.500,00 kuna (oko dvije hiljade KM)koje mu ovaj nije dugovao.

Najprije mu je rekao da će mu sjeći ruke dio po dio i da će ga zapaliti, odnosno da će patiti onoliko vremena koliko on bude u zatvoru, nakon čega ga je udario stisnutom šakom u glavu, uhvatio za uho, stavio mu oštricu noža pod vrat i rekao: “Zaklat ću te, majku ti j… balijsku”, piše portal zadarski.hr.

Nakon toga je tražio da ga masira po tijelu i da mu ljubi tabane, pri čemu je preko mobitela na video poziv zvao svoju suprugu u Rusiju i pokazivao joj kako mu ovaj ljubi noge, objašnjavajući joj kako je muškarac ‘obrezani balija’.

GODISNJICA
MARKETING