Portal 072info

Bosanci favoriti u “Zvezdama Granda”: Damirov Djed odgodio operaciju da bi došao na snimanje!

Damir Džakić (22) iz Banovića i Armin Dedić (20) iz Srebrenika preksinoć su se plasirali direktno u polufinale popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. Damir je izveo pjesme “Deset mlađa” i “Vino crveno” te se, i pored izuzetno jake konkurencije, plasirao u polufinale, još jednom opravdavši povjerenje koje mu je ukazao žiri, jer slovi za jednog od favorita takmičenja.

Njegov najveći adut tokom višemjesečne muzičke borbe je prepoznatljiva boja glasa. Ističe da je izuzetno ponosan na sebe, ali da nije očekivao prolazak u polufinale.

Efektan nastup

– Ovo je moja treća sreća, dva puta sam se već prijavljivao pa sam sačekao godinu da malo steknem iskustva kroz svirke. Trudim se da imam što efektniji nastup i da u duelu budem jači od svog protivnika, bilo da je on iz BiH ili iz neke druge zemlje regiona. Prije četiri godine, pjevao sam pjesmu Dženana Lončarevića i već tada su mi rekli da imam prepoznatljivu boju glasa. Tako je i danas te sam na to veoma ponosan. To je moje najveće oružje, veoma bitno u ovom poslu – govori nam Damir.

Veliko finale “Zvezda Granda” zakazano je za 28. juni i, za razliku od ranijih godina, ova sezona imat će dva pobjednika – jednog bira žiri, a drugog, kao i do sada, publika.

– S obzirom na to da su posljednjih godina pobjeđivali Bosanci, imamo veću odgovornost. Kako će biti dva pobjednika, nema šanse da jedan ne bude iz BiH, posebno prema glasovima publike. Jer, Bosanci i Hercegovci su uporni i oni će komšijama pokazati kako se podržava svoj – smatra mladi pjevač.

Dvadesetogodišnji Armin Dedić iz Srebrenika predstavio se pjesmama “Bože, brani je od zla” i “Zar ti”, nakon kojih je nagrađen gromoglasnim aplauzom. Oduševljen prolaskom u polufinale, u jednom momentu je skakao na sceni.

armin-dedic-zg

Dedić: Od sreće skakao na sceni

Prvo skoči

– Osjećaj je nevjerovatan, posebno zbog činjenice što sam neposredno prije nastupa primio infuziju, jer sam bolestan. Nisam bio siguran hoću li imati snage otpjevati zahtjevnu pjesmu Toše Proeskog. Sada predstoji borba za ulazak u finale i trenutno sam posvećen tome. Tek ću nakon toga razmišljati o borbi za pobjedu. Ne volim prejudicirati stvari. Držim se one stare: “Prvo skoči pa reci hop” – istaknuo je Dedić, kojem je ovo drugi put da se takmiči u šouu.

Takmičenje u ovoj fazi, smatra Dedić, zahtijeva mnogo vremena za odabir i pripreme pjesama te trenutno nema vremena za druge aktivnosti. Nesebičnu podršku pruža mu tetak Šemsudin Muminović, koji ga prati na svako snimanje.

– Osim tetka, koji je moj vjerni pratilac iz bekstejdža, tu su uvijek moji roditelji, koji mi daju bezuvjetnu podršku u svemu što radim, ali nisu ljubitelji kamera. Nadam se da ću ih, ukoliko se plasiram u finale, uspjeti nagovoriti da prave tetku društvo u bekstejdžu – govori nam Armin te dodaje da mu imponira što je stekao veliki broj fanova, koji mu redovno prilaze kako bi se uslikali s njim.

Damirov djed odgodio operaciju

Damir Džakić u Živinicama ima porodični biznis i upravo mu je porodica najveća podrška.

– Na snimanja idu moji najbliži, mama, tata, brat, sestra ili jedan prijatelj. Mijenjaju se kada ko može. Svi mi to doživljavamo na svoj način, ali dedo na najposebniji. Kaže da će, dok je živ, ići sa mnom. U jednom krugu odgodio je operaciju da bi sa mnom išao na snimanje – govori nam Džakić.

Prošli i Ahmed Redžić te Nermina Mamanović

Iz 38. emisije “Zvezde Granda”, osim Damira Džakića i Armina Dedića, koji su se direktno plasirali u polufinale, preksinoć su kroz baražno takmičenje polufinale iz BiH izborili i Ahmed Dadi Redžić iz Bihaća te Nermina Mamanović iz Živinica.

Avaz.ba

Podijelite članak