Portal 072info

Bosanci krali bicikle u Austriji, prodavali ih u BiH

Policija u Austriji uhapsila je pripadnike bande iz Bosne i Hercegovine koja je provaljivala u podrume i uglavnom krala bicikle koji su kasnije preprodavani u Banjoj Luci, priopćila je policija savezne pokrajine Gornje Austrije u ponedjeljak. “Dvojica državljana BiH (19 i 24) su od ljeta 2017. izvršili provale u najmanje 64 zgrada na području Gornje Austrije i otuđili robu u vrijednosti od 162.000 eura”, priopćila je policija, prenosi Hina.

Dvojica provalnika robu su dostavljala trećem članu bande, vlasniku trgovine biciklima u Banjoj Luci koji je robu, pri čemu se uglavnom radi o biciklima i alatu, preprodavao dalje. On se u policijskom priopćenju navodi i kao naručitelj robe.

Bosanskohercegovački državljani su uhvaćeni na djelu i uhićeni krajem prošle godine i otada se nalaze u istražnom zatvoru. Stavlja im se na teret serije provala kao dio aktivnosti organiziranog kriminala.

Na nalog državnog odvjetništva u Steyru prije nekoliko dana je obavljen pretres trgovine i skladišta u Banjoj Luci prilikom kojeg su pronađeni bicikli, ali i mnoštvo dijelova koje je u međuvremenu nemoguće povezati s biciklima registriranim u Austriji, navodi Hina.

FENA

Podijelite članak
  • 8
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box