Bosanci u Dohi podijelili iftare stranim radnicima koji žive u siromaštvu

210423163 2 xxl
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Pripadnici bosanske zajednice u Kataru podijelili su 127 iftara radnicima jednog od mnogobrojnih radnih kampova u Dohi. Radi se o stranim radnicima koji žive ispod svakog nivoa dostojnog čovjeka.

Kako su dobročinitelji objavili na društvenim mrežama, ovi radnici sačinjavaju većinsko stanovništvo Dohe. Oni čiste, peru, grade, održavaju, popravljaju, asfaltiraju, međutim, žive ispod svakog nivoa dostojnog čovjeka.

Objašnjavajući u kakvim uslovima ti ljudi žive, navode da bilo apsolutno nedostatno reći da su siromašni. Ipak se odlučuju doći tu da rade i žive, jer im je tu, koliko god nemoguće zvučalo, ipak bolje nego u zemljama iz kojih dolaze.

https://www.facebook.com/alenmustafic/posts/10158893773589475

Problem grube diskriminacije stranih radnika u Kataru dospio je u žižu svjetske od kada je ova bogata zaljevska monarhija dobila domaćinstvo za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine.

Tada su krenuli obimni građevinski radovi, ali se ubrzo medijima raširila vijest da mnogi radnici trpe neljudske uvjete. To su su potvrdile i neke međunarodne kontrole.