Bosanka Fata Hasanović zaigrala u njemačkom hororu

12 2
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Bosanskohercegovačka manekenka i influenserica Fata Hasanović krajem prošle godine okušala se na filmskom platnu, i to ni manje ni više nego u njemačkom hororu “Slender Man: Origins” reditelja Vinseta Somensa.

Okrutna stvarnost

Naša ljepotica dobila je tako u ovom ostvarenju jednu od glavne tri uloge, što je veliki skok u njenoj dosadašnjoj karijeri.

Radnja filma temelji se na pokušaju tri djevojke Bejli (Bailey), Samante (Samantha) i Džesike (Jessica), koju je glumila Hasanović, da snime dokumentarni film o mitu o “vitkom čovjeku”. Međutim, niko od njih nije mogao pretpostaviti da je mit okrutna stvarnost.

Hasanović je danas uspješna influenserica
Hasanović je danas uspješna influenserica

Film je već obišao kina u Njemačkoj i Americi, ali i širom svijeta, a lijepa Fata, zajedno s ekipom, blistala je na crvenim tepisima brojnih festivala.

Inače, ovo nije bio prvi put da se Hasanović nađe u glumačkom svijetu, ona je se 2016. pojavila i u popularnoj njemačkoj seriji “Taff”, gdje je igrala samu sebe, top-modela, kao i mini seriji “Let’s Face Reality”.

Brojni brendovi

Hasanović je danas uspješna influenserica koju na Instagramu prati pola miliona ljudi. Ona već nekoliko godina s dečkom živi u Dubaiju, gdje stvara čarobne fotografije, a brojni brendovi se otimaju za komad reklame na njenoj platformi.

Fata je rođena 1995. godine u Berlinu
Fata je rođena 1995. godine u Berlinu

– Prvo sam izbrisala aplikaciju Instagram nakon što sam je preuzela. Mislila sam da je to aplikacija za uređivanje koju nisam razumjela. Onda sam je ponovo aktivirala, jednostavno sam upisala svoje ime bez pseudonima. Ja sam, ipak, lično brend, tako da svuda imam svoje pravo ime. Mnogi pratioci su mi se brzo pridružili i profil je krenuo rasti. Za mene je to danas posao s punim radnim vremenom. Osim slikanja, morate voditi računa i o knjigovodstvu. Vi ste porezni konsultant i sekretar u jednom trenutku i potrebno je mnogo papirologije – otkrila je Hasanović.

Fata je rođena 1995. godine u Berlinu, u koji su joj roditelji emigrirali iz Bosne i Hercegovine. Popularnost i slavu u Njemačkoj stječe učešćem u poznatom modnom šouu “Germany’s Next Topmodel” s Hajdi Klum (Heidi).

Bosanski pasoš

Fatino prvo učešće u modnom šouu obilježio je skandal zbog kojeg se prerano povukla, jer je u tom trenutku posjedovala samo bosanski pasoš. Viza koja je nedostajala sprečavala je njen ulazak u Ameriku, gdje se šou nastavljao. No, manekenka nije odustala pa se 2016. ponovo prijavila i taj put bez birokratskih problema ušla u finale.