Portal 072info

Bosanka koja je radila za Trumpa: “Bitni su samo rezultati”

Kada je počela opsada Sarajeva, Senada Adžem je bila 14-godišnja djevojčica. Zbog okolnosti koje su tada vladale u BiH, odlučila je sreću potražiti u drugom dijelu svijeta, u SAD-u.

 

Senada je diplomirala je 1999. godine na Odsjeku međunarodnog biznisa i političkih nauka.

Tokom studija, odmore je provodila stažirajući u Washington D.C.-u, jer je željela biti političarka. Ipak, shvatila je da diplomatija nije najunosniji biznis kojim se može baviti u SAD-u.

Zaposlenje je našla u Frankel Group, u odjelu finansija kada počinje njena karijera u vodama finansija i marketinga.

Senada je 2014. godine po izboru New York Timesa i Wall Street Journala proglašena nacionalnim ekspertom za prodaju nekretnina s obzirom da je prodala nekretnine u vrijednosti od 200 miliona dolara.

Također, jedan dio svoje karijere provela je radeći za Donalda Trumpa, jednog od republikanskih kandidata na predsjedničkim izborima u SAD-u.

Povodom toga, Senada je bila gošća na FOX televiziji na temu seksizma i Trumpovog odnosa prema ženama, kao i njegovih izjava koje su okarakterisane kao seksističke.

“On je biznismen. Znam da nema neku slavnu istoriju kada su u pitanju izjave o ženama, a ja sam bila njegov saradnik u periodu od 2003. do 2007. godine i bio je pošten. Da, bio je jako zahtjevan ali pošten”, kazala je Adžem.

Adžem je istakla da Trump nikada nije bio seksista.

“Apsolutno ne. Pružao je podjednake prilike bez obzira da li ste muško ili žensko i bitni su bili samo rezultati. Ako postignete rezultat, nije bitno ko ste i kojeg pola”, dodala je.

Kazala je da je u svijetu visokog biznisa jako bitan izgled.

“Na kraju sam radila za Louis Sunshine kojoj je Trump bio mentor. Na kraju sam shvatila da je ona mnogo strožija nego on. U svijetu visokog biznisa se očekuje da izgledate najbolje moguće jer smo radili sa super bogatim klijentima koji poklanjaju pažnju svemu”.

N1

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box