Bosanka osvojila prvo mjesto na takmičenju UNHCR

Bosanka osvojila prvo mjesto na takmičenju UNHCR

rsz_1306220421_mn

Mirela Kadrić je Bosanka koja se prijavila na takmičenje UNHCR-a, pod nazivom "Jedna porodica bez nade je previše", i postala najbolja takmičarka na pomenutom natjecanju.

Mirela Kadić je skromna i lijepa djevojka koja je porijeklom iz naše Bosne i Hercegovine koja je za vrijeme rata u našoj zemlji s svojom porodicom odselila u Sidnej u Australiju.

Ono što je specifično za nju jeste da je njena fotografija  pobijedila na UNHCR-ovom takmičenju "Jedna porodica bez nade je previše" i tako postala poster godine, što je veliki uspjeh za našu Mirelu. UNHCR je koristio njenu fotografiju u većini svojih promocija za Svjetski dan izbjeglica. Kardićeva je fotografisala svoju rodicu, ali predstavila sa dosta jakom porukom.

"Fotografija simbolizuje osjećaj gubitka i nesigurnosti koje je i moja porodica iskusila. Pitali smo se šta će se dogoditi kada napustimo BiH, da li ćemo se uspjeti prilagoditi životu u stranoj zemlji i slično. Jedina stvar koja nam je pomogla da prebrodimo teškoće je nada. Upravo je nada u bolji život bila moja inspiracija", izjavila je Mirela.

Istakla je da ovu pobjednu uopće nije očekivala, a na njoj se mogao vidjeti veliki osmijeh, koji nije skidala s lica.
"Nisam mogla vjerovati, presretna sam. To je sjajno", rekla je Mirela.

Mirela trenutno studira i to političke, ekonomske i društvene nauke na Univerzitetu u Sidneju. Ono što želi i čemu se nada jeste da će u budućnosti moći obavljati neku funkciju vezanu za vanjske poslove i diplomatiju.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE