Bosanske piramide imaju ljekovito dejstvo: ‘Kada ste u takvom prostoru, nema stresa’

SEMIR OSMANAGIC B 92 696x392 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Jesu li “bosanske piramide” geološke formacije ili građevine pokrivene zemljom i biljkama?

Na to pitanje, kao i na ostala, odgovorio je Semir Osmanagić, koji je bio gost u Jutarnjem programu na Prvoj televiziji.

Semir je u Beograd došao da bi razgovarao sa porodicom Novaka Đokovića i utvrdio datum posjete tenisera “Bosanskim piramidama”.

Iza njega je 16 godina arheoloških iskopavanja i 400.000 sati jer su uspjeli da dokažu da ispod jednog metra zemlje postoji vještačka struktura velikih betonskih blokova između 8 i 40 tona. Materijal je bio analiziran na nekoliko instituta u Italiji, Francuskoj, Češkoj i BiH i dokazano je da je taj beton vještački i mnogo boljeg kvaliteta.

Postoji šest piramida, tri najveće, Sunce, Mjesec i Zmaj, koje kreiraju perfektan jednostrani trougao, a ispod toga pronađena je najveća mreža podzemnih prahistorijskih tunela, dugačka oko 100 kilometara, otkriven je i ulaz u 6 tunela a ukupno je očišćeno oko tri kilometara prahistorijskog tunela i pronađeno više hiljada artefakata, kaže.

Na pitanje da li postoji podrška naučnih krugova, Osmanagić tvrdi:

  • Podrška naučnih krugova ne izostaje jer smo učestovali u šest međunarodnih konferencija i imamo podršku 110 stručnjaka iz 27 zemalja, među kojima je veliki broj arhetologa i geologa.

Osmanagić je za jutarnji izjavio i da se u školama uči da je piramida grobnica faraona, mada ni u jednoj od 155 piramida nije nađena mumija.

  • Ono što mi radimo jeste da smo otvorili projekat za stručnjake za energetske fenomene, fizičare, elektroinženjere, inženjere zvuka, koji sa svojim instrumentima mjere te fenomene.

Spomenuo je da kroz vrh “Bosanske piramide Sunca” prolazi energetski zrak, koji ide prema nebu, a kroz tunele različita energija, najbolja frekvencija magnetizma, najbolja frekvencija ultrazvuka, visoka koncentracija negativnih jona koji čiste organizam od svih mikroba, virusa, bakterija, gljivica i time stvaraju najsigurniji prostor na planeti koji je idealan za regeneraciju, opuštanje i meditaciju.

Također, tvrdi da su piramide pravljene za generacije živih a ne za pokojne faraone, jer su one vrlo pametno locirane iznat energetski potentnih tačaka, pojačavaju prirodne energije i “nose beneficije za ljudski rod”.

  • Kada ste u takvom prostoru, nema stresa i potpuno ste u miru i tišini i možete zaroniti u sebe i unutrašnji kosmos – izjavio je Osmanagić.

Tvrdi i da se ljudi vraćaju i dovode porodice, jer se visok šećer i krvni pritisak spušta tokom posjete piramidama, kao i da su one ljekovite. Savjetuje da svi posjete Borovu šumu, koja izbacuje eterična ulja, čijim se udisanjem podiže imunitet, piše B92.