Bosansko narodno pozorište Zenica: U subotu se izvodi „Ježeva kućica“

Subota u Bosanskom narodnom pozorištu (BNP) Zenica je rezervisana za namlađe posjetitelje. Tako će 3. aprila u 18:00 sati biti izvedena predstava za djecu „Ježeva kućica“ prema tekstu bh. pisca za djecu Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u koprodukciji BNP Zenica, Kulturno-sportskog centra Kakanj i Centra za kulturu Zavidovići.

Predstava „Ježeva kućica“ nas podučava kolika je važnost doma i koliko je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima. Dakle, promiče univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost, saopćili su iz ove ustanove.

U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Ermina Nišić / Adna Hasanić, Adem Smailhodić i Mirza Bajramović. Za muziku i korepeticiju predstave je zadužen Abidin Čolaković. Scenografija predstave je povjerena Mensuru Begićeviću, a kostimografija i kreacija maski Eni Begičević-Čeliković. Jezičku adaptaciju i lekturu predstave potpisuje Merima Handanović.

Sve aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se odvijaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama, te se moli pozorišna publika da iste poštuje kako bismo sačuvali zdravlje jedni drugih, saopćili su.

Prethodni članakEvo kakvo nas vrijeme očekuje danas
Sljedeći članakBuđenje uz plač, kako reagirati