Portal 072info

Bosanskohercegovačka gol-mašina završila karijeru u 44. godini

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Aleksandar Đurić, bosanskogercegovačka gol-mašina, koji je bio poznat kao najbolji strijelac u ligaškim takmičenjima od svih aktivnih fudbalera na svijetu, završio je karijeru u 44. godini, a u petak je odigrao zadnju utakmicu.

Đurić je karijeru počeo u rodnom Doboju u Slogi, nakon čega je otišao van granica Bosne i Hercegovine, a u Singapur je došao 1999. godine, te je postao možda i najveća fudbalska legenda u toj zemlji.

U singapurskoj ligi iskusni napadač postigao je 376 pogodaka, a kada je dobio singapursko državljanstvo debitovao je za njihovu reprezentaciju u čijem je dresu odigrao 53 utakmice i postigao 24 gola.

Vrijedi istaći da je Đurić imao problema u djetinjstvu, jer je patio od rahitisa i doktori su njegovom ocu sugerisali da ga šalje na specifične treninge kako bi ojačao tijelo. Bavio se kajakaštvom i bio je juniorski prvak Jugoslavije, te je predstavljao BiH na Olimpijadi i nastavio je sa nogometom.

U seniorskoj karijeri nastupao je za Szeged LC, South Melbourne, Port Melbourne Sharks, South Melbourne, Port Melbourne Sharks, Gippsland Falcons, Locomotive Shanshan, West Adelaide, Heidelberg United, West Adelaide, Tanjong Pagar United, Marconi Stallions, Sydney Olympic, Home United, Geylang United, Singapore Armed Forces i Tampines Rovers.

(sc)
Podijelite članak