Portal 072info

Boško Jolović i Nermin Mujanović: ‘Gostima čast, ali pobjeda je naša!’

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Na press konferenciji RK Čelika pred najvažniju utakmicu godine protiv Izviđača iz Ljubuškog koji je četiri puta bio prvak države, dva puta je pobjednik Kupa BiH i višestruki učesnik Evropskog kupa šampiona, o predstojećoj utakmici govorili su Pane Škrbić, predsjednik kluba, te igrači Boško Jolović i Nermin Mujanović.

Boško Jolović, jedini stranac u ekipi Čelika i miljenik zeničke publike kaže:

– Proteklih par dana bio sam prvi put nakon tri mjeseca kod kuće u Vojvodini, a Zenicom se pronijela vijest da se neću ni vratiti! Ja ne da sam se vratio u Zenicu, nego ću tu trajno ostati sve dok trebam mom Čeliku! Čelik je ekipa koja je u mom srcu i to ništa ne može pokvariti! Što se tiče utakmice sa Izvđačem – gostima svaka čast na odličnoj i mladoj ekipi, ali pobjeda je naša! Imamo čeličnu odbranu na čelu sa mojim kolegom Seketom Memićem i dobar napad i naša pobjeda je sigurna za opstanak na prvom mjestu prvenstvene tabele! – rekao je Boško Jolović popularni Bole za koga kažu da je „100 odsto zenički i za Zenicu“.

Najiskusniji i najstariji igrač ,,Čelika” ljevoruki Nermin Mujanović, koji je bio jedan od najzaslužnijih u prošlosezonskoj pobjedi nad Izviđačem u Zenici ističe:

– Na strani Izviđača je mladost, a na našoj strani je iskustvo i borbenost. Raspoloženje u našem taboru – u cijelom timu Čelika je takvo da ćemo izgarati svih 60 minuta i ni po koju cijenu ne želimo ispustiti istorijsku šansu da zadržimo prvo mjesto na tabeli. Ja ću se kao i uvijek boriti, ostaviti srce na terenu i dati sve od sebe do naše pobjede! – kaže popularni Mujke.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je istakao da je posljednjih dana grad zbog rukometa ,,uzavreo” pred ovu derbi utakmicu svih derbija i da neke procjene govore da će u Arenu doći čak i oko tri hiljade posjetilaca! U svakom slucaju – očekuje se rekord u broju posjetilaca u ovoj godini kad je riječ o sportskim manifestacijama u Zenici i na rukometnim utakmicama u BiH uopšte (osim kad igra BiH reprezentacija).

– Preduzeli smo sve mjere da ova utakmica bude vrhunsaka u svakom pogledu. Prvi put u istoriji Kluba smo imenovali komesara bezbijednosti za naše utakmice. To je Kenan Merdanović, uz još osam stalnih redara-pomagača. Dužnost Merdanovića je tehnička organizacija i bezbijednost utakmica, kontakti sa policijskom Upravom Centar i zaštitarima, kontakti sa gostujućim ekipama i navijačkim skupinama. Nama trebaju navijači koji će maksimlano gromoglasno navijati, u granicama korektnog, bez psovanja i vulganog navijanja. Ekipa Izviđača su naši veliki sportski prijatelji i tako treba i da ostane i nakon utakmice u nedjelju. Mi smo na ovu utakmicu kao goste pozvali predstavnike ArcelorMitala, KŠC, Prve Gimnazije, Cimosa, RM-LH…

Kenan Medanović, komesar za bezbijednost RK Čelika:

– Ja sam već stpupio u kontakte sa rukovodstvima ekipa i iz Ljubuškog i za sada nema najava gostujućih navijača. Iz Zenice se najavila grupa od stotinjak Robijaša, s kojima ja imam stale kontakte i utvrđujem ,,pravila igre” kako bi sve bilo kako treba – kazao je Merdanović.

RADNA DOZVOLA:

Predsjednik kluba Pane Škrbić je obavijestio prisutne novinare da je Boško Jolović, jedini stranac u ekipi Čelika dobio radnu dozvolu od Zavoda za zapošljavanje FBiH, što je uslov za regulisanje boravka u BiH.

– Tako smo riješili jedan važan problem i sada do kraja prvenstva iduće godine nemamo problema sa boravkom našeg odličog igrača Boška Jolovića u Zenici – rekao je Škrbić.

TV SPOT

Prvi put u ovoj godini u RK Čeliku su napravili TV spot, koji se već emituje na TV Zenici pred važnu utakmicu sa Izviđačem. Autor TV spota je Jasmin Šarić, a učesnici igači Čelika. Spot je pun optimizma i pozitivne energije pod naslovom ,,Do pobjede!” – kažu u ,,Čeliku”.

NA KRAJU PRESS KONFERENCIJE UČESNICI SU UPUTILI JOŠ JEDAN JAVNI POZIV SVIM ZENIČANIMA – DA DOĐU NA UTAKMICU GODINE PROTIV IZVIĐAČA I BODRE NAJUSPJEŠNIJU EKIPU GRADA: U NEDJELJU 9. NOVEMBRA U 17.30 SATI U GRADSKOJ ARENI. SVI NA RUKOMET, JER RUKOMET JE SADA U MODI! – PORUČUJU IZ ,,ČELIKA”.

Podijelite članak