AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Na press konferenciji RK Čelika pred najvažniju utakmicu godine protiv Izviđača iz Ljubuškog koji je četiri puta bio prvak države, dva puta je pobjednik Kupa BiH i višestruki učesnik Evropskog kupa šampiona, o predstojećoj utakmici govorili su Pane Škrbić, predsjednik kluba, te igrači Boško Jolović i Nermin Mujanović.

Boško Jolović, jedini stranac u ekipi Čelika i miljenik zeničke publike kaže:

– Proteklih par dana bio sam prvi put nakon tri mjeseca kod kuće u Vojvodini, a Zenicom se pronijela vijest da se neću ni vratiti! Ja ne da sam se vratio u Zenicu, nego ću tu trajno ostati sve dok trebam mom Čeliku! Čelik je ekipa koja je u mom srcu i to ništa ne može pokvariti! Što se tiče utakmice sa Izvđačem – gostima svaka čast na odličnoj i mladoj ekipi, ali pobjeda je naša! Imamo čeličnu odbranu na čelu sa mojim kolegom Seketom Memićem i dobar napad i naša pobjeda je sigurna za opstanak na prvom mjestu prvenstvene tabele! – rekao je Boško Jolović popularni Bole za koga kažu da je „100 odsto zenički i za Zenicu“.

Najiskusniji i najstariji igrač ,,Čelika” ljevoruki Nermin Mujanović, koji je bio jedan od najzaslužnijih u prošlosezonskoj pobjedi nad Izviđačem u Zenici ističe:

– Na strani Izviđača je mladost, a na našoj strani je iskustvo i borbenost. Raspoloženje u našem taboru – u cijelom timu Čelika je takvo da ćemo izgarati svih 60 minuta i ni po koju cijenu ne želimo ispustiti istorijsku šansu da zadržimo prvo mjesto na tabeli. Ja ću se kao i uvijek boriti, ostaviti srce na terenu i dati sve od sebe do naše pobjede! – kaže popularni Mujke.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je istakao da je posljednjih dana grad zbog rukometa ,,uzavreo” pred ovu derbi utakmicu svih derbija i da neke procjene govore da će u Arenu doći čak i oko tri hiljade posjetilaca! U svakom slucaju – očekuje se rekord u broju posjetilaca u ovoj godini kad je riječ o sportskim manifestacijama u Zenici i na rukometnim utakmicama u BiH uopšte (osim kad igra BiH reprezentacija).

– Preduzeli smo sve mjere da ova utakmica bude vrhunsaka u svakom pogledu. Prvi put u istoriji Kluba smo imenovali komesara bezbijednosti za naše utakmice. To je Kenan Merdanović, uz još osam stalnih redara-pomagača. Dužnost Merdanovića je tehnička organizacija i bezbijednost utakmica, kontakti sa policijskom Upravom Centar i zaštitarima, kontakti sa gostujućim ekipama i navijačkim skupinama. Nama trebaju navijači koji će maksimlano gromoglasno navijati, u granicama korektnog, bez psovanja i vulganog navijanja. Ekipa Izviđača su naši veliki sportski prijatelji i tako treba i da ostane i nakon utakmice u nedjelju. Mi smo na ovu utakmicu kao goste pozvali predstavnike ArcelorMitala, KŠC, Prve Gimnazije, Cimosa, RM-LH…

Kenan Medanović, komesar za bezbijednost RK Čelika:

– Ja sam već stpupio u kontakte sa rukovodstvima ekipa i iz Ljubuškog i za sada nema najava gostujućih navijača. Iz Zenice se najavila grupa od stotinjak Robijaša, s kojima ja imam stale kontakte i utvrđujem ,,pravila igre” kako bi sve bilo kako treba – kazao je Merdanović.

RADNA DOZVOLA:

Predsjednik kluba Pane Škrbić je obavijestio prisutne novinare da je Boško Jolović, jedini stranac u ekipi Čelika dobio radnu dozvolu od Zavoda za zapošljavanje FBiH, što je uslov za regulisanje boravka u BiH.

– Tako smo riješili jedan važan problem i sada do kraja prvenstva iduće godine nemamo problema sa boravkom našeg odličog igrača Boška Jolovića u Zenici – rekao je Škrbić.

TV SPOT

Prvi put u ovoj godini u RK Čeliku su napravili TV spot, koji se već emituje na TV Zenici pred važnu utakmicu sa Izviđačem. Autor TV spota je Jasmin Šarić, a učesnici igači Čelika. Spot je pun optimizma i pozitivne energije pod naslovom ,,Do pobjede!” – kažu u ,,Čeliku”.

NA KRAJU PRESS KONFERENCIJE UČESNICI SU UPUTILI JOŠ JEDAN JAVNI POZIV SVIM ZENIČANIMA – DA DOĐU NA UTAKMICU GODINE PROTIV IZVIĐAČA I BODRE NAJUSPJEŠNIJU EKIPU GRADA: U NEDJELJU 9. NOVEMBRA U 17.30 SATI U GRADSKOJ ARENI. SVI NA RUKOMET, JER RUKOMET JE SADA U MODI! – PORUČUJU IZ ,,ČELIKA”.