Bosna Prevent “pokradena” od strane sudaca kao da se utakmica igrala u Trebinju, a ne u Visokom

Bosna Prevent “pokradena” od strane sudaca kao da se utakmica igrala u Trebinju, a ne u Visokom

59088_406073636130188_641888344_nU posljednje kolo Premijer lige, rukometaši Bosne-Prevent su ušli jedino s nadom da mogu savladati ekipu Leotara sa više od 12 golova razlike, kako bi njih preskočili na tabeli i izbjegli pretposljednje mjesto, dok su gosti tražili pobjedu s kojom bi ostali u društvu najboljih.

Od prve minute se kod rukometaša Bosne vidjela velika želja da pobjede sa što više golova razlike i samo možemo žaliti što takvo zalaganje nije bilo prisutno tokom cijele sezone, jer bi sada sigurno bili najmanje u sredini tabele. Bosna-Prevent je bila u konstantnom vodstvu, u prvom poluvremenu najviše sa četiri gola razlike (12:8). U drugi dio se ulazi još odlučnije i prednost polako raste, a gosti su potpuno izgubljeni, tako da je sredinom drugog poluvremena plus osam za Bosnu (31:23). Održavala se ta razlika sve do samog finiša, ali ubjedljivije nije moglo i to najviše zahvaljujući sudijskom paru Begić-Knezović. Oni su tokom cijele utakmice sudili vrlo perfidno protiv Bosne, vjerovatno pokušavajući pomoći Leotaru da pobjedom izbjegne ispadanje. Takvu lakrdiju dugo nismo vidjeli u KSC“Mladost“, gdje je Bosna pokradena kao da se igralo u Trebinju, a i tamo bi bilo previše, ovo što su suci napravili.

Bosna je tako sačuvala obraz, iz lige je ispao i Leotar i to sasvim zasluženo nakon onoga što su prikazali večeras. Nažalost, ispala je i Bosna i na taj način je završila sumorna sezona za visočki rukomet.

BOSNA-PREVENT: Sirćo (9 odbrana, 1 sedmerac), Žiga (4 odbrane, 1 sedmerac), Pekić, Mimić 8, Skopljak 5(3), Burić 1, Begić, Lončar, Vranac 3, Hurem 10, Ahić 1, Imamagić, Bećar 5(3), Balta 1, Travančić, Geko 4. Trener: Mirza Handžić

LEOTAR: Gugolj (4 odbrane, 1 sedmerac), Jokanović (2 odbrane), Vuličević 3, Vico, Ularević 2, Mišita 3, Marić 2, Knežević, Koračević, Žarković 4, Čulur 2, Pekić 13(3), Pedić 2(1), Komnenović. Trener: Milanko Savčić.

visoko.co.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica