OSVRT: Bosna! Zemlja prkosna od sna!

OSVRT: Bosna! Zemlja prkosna od sna!

DSC_0169

Napokon imamo tu priliku…

Da li će ova generacija fudbalera po prvi put u istoriji ove zemlje otići na Mundijal?

Oduvijek je Bosna i Hercegovina imala borbenost i pobjednički duh, imala je sinove na terenima koji su do zadnjeg grama snage igrali za nju. Nikada nije posustajala u tome da se bori. Mnogi su prošli kroz ovu zemlju, mnoga carstva! Bosna se nije predavala! Mnogi su preko njenih fudbalskih terena prošli. Bila su to velika fudbalska imena, poput Raula Gonzalesa, Matej Kežmana, Henrya, Cristiana Ronalda. Uvijek se Bosna nosila sa njima zbog svojih sinova, a koji bi i dušu dali za državni dres.

Dvije godine zaredom igran je baraž. Međutim, sama činjenica da se igralo protiv Portugala, reprezentacije najboljeg igrača današnjice Cristiana Ronalda, tvrdi da je Bosna jaka. U oba baraža igrali smo protiv neugodnog Portugala,  ali valja istaći da Portugal nije olako ulazio u igru. Ipak je bio respekt prisutan. Međutim, ipak nam se sreća nije osmijehnula, “ispali” smo oba puta.

Naš državni tim uspio je da zaustavi jednu od najjačih reprezentacija svijeta, Brazil. Teškim mukama je Brazil slavio. Ne bi slavio da Papac nije pogodio svoju mrežu, ali šta se može, ipak smo pokazali ko smo i šta hoćemo.

Danas se reprezentacija Bosne nalazi na pragu Brazila, večeras treba da sinovi njeni ostave srce na terenu. Danas treba da Fanatokosi pjevaju i raduju se. Danas i u utorak Bosna ima da pobijedi, da obraduje sve istinske Bosance i Hercegovce.

Sinovi bosanski, svi vi, od Begovića i svih koji igrate, do vrha napada Džeke i Ibiševića, ne žalite svoju snagu,  dajte sve od sebe kao i uvijek. Obradujte makar vi ovaj narod kada ovi političari ne znaju…

Zmajevi naši, uz vas je cijela Bosna i Hercegovina, ne bojte se nikoga!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica