a 2
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 5, 2021 @ 0:44
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

Danas u popodnevnim satima pao je Facebook, a zajedno s njim i aplikacije Instagrama i WhatsAppa.

Ovo je posebno pogodilo botove Stranke demokratske akcije (SDA), kojima je na ovaj način uskraćeno pravo na rad, odnosno prekinuto je njihovo 24-satno vrijeđanje, karikiranje, prozivanje, izvlačenje izjava iz konteksta i pravljenje montaža prema svim kritičarima ove stranke i njenog vladajućeg para Izetbegovića. 

Također, izvor nam otkriva da posljednjih sati neprestano zvoni mobitel Zalka Sildžića, SDA-ovog koordinatora za dejstvovanje botovskih brigada, od kojeg zbunjeni botovi traže savjete šta činiti u ovakvim situacijama kada na društvenim mrežama nisu u stanju ostavljati hvalospjeve na račun stranke i bračnog para, niti vrijeđati njihovu opoziciju.

 Dodatni problem predstavlja činjenica da ne radi ni društvena Whats Appa, što je izazvalo svojevrstan kuršlus u komunikaciji između nalogodavaca i njihovih botova koji su navikli da upute dobijaju upravo u Whats App grupama. 

Ipak, izvor nam otkriva da ono što SDA botove posebno pogađa jeste činjenica da portali u BiH rade sasvim normalno, dok je njima uskraćena mogućnost botovskog režanja na njih.

Izvor nam također navodi da u slučaju da pad Facebooka potraje, u rukovodstvu SDA već ozbiljno razmišljaju o tužbi protiv ove kompanije i njenog vlasnika Marka Zuckerberga, između ostalog i zbog uskraćivanja prava na rad botovima, finansijske štete koju stranka trpi zbog toga te potencijalne odgovornosti Facebooka u slučaju lošeg rezultata na izborima.

LIDER