Portal 072info

Božićna poruka don Pranjića

Uoči katoličkog Božića, jednog od najradosnijih kršćanskih blagdana, poruku i čestitku vjernicima, danas na Badnji dan, uputio je don Vladimir Pranjić, koordinator zeničkih župa i župnik župe Sveti Josip u Zenici, podsjetivši da je papa Franjo narednu godinu proglasio godinom milosrđa.

– Slaviti Božić znači ponovno otvoriti svoje srce za Boga, koji nas ljubi i neprestano obnavlja za život u milosti i ljubavi, pa neka nam ovaj Božić bude poticaj otvoriti svoju ruku za materijalnu neimaštinu i patnju siromaha kroz 7 tjelesnih djela milosrđa, a to su: gladnoga nahraniti, žednoga napojiti, siromaha odjenuti, putnika primiti, bolesnika i utamničenog pohoditi, zarobljenika otkupiti, te mrtve pokopati, ističe don Pranjić.

– Neka nam Božić bude poticaj da svoje srce otvorimo i za duhovne potrebe naših bližnjih, poručio je don Vladimir Pranjić, zaželjevši vjernicima, u ime zeničkih katoličkih svećenika, časnih sestara i pastoralnih saradnika, čestit Božić i sveto porođenje Isusovo, a svima obilje božijeg blagoslova u 2016. godini.

RTVZE

Podijelite članak