Božinović o snimku udaranja migranata: Hrvatska policija štiti granicu od ilegalnih prelazaka

0694F08A 2EE1 409C B72C 6AEB4F6BB6A5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ministar MUP-a Hrvatske Davor Božinović komentirao je snimke na kojima maskirane osobe, s takozvanim fantomkama, udaraju izbjeglice i nasilno ih usmjeravaju s teritorije Hrvatske na teritorij Bosne i Hercegovine.

– Glavni ravnatelj policije je jučer nakon saznanja odredio stručni tim koji je danas već na terenu i ima zadaću utvrditi što se dogodilo, tko je u tome sudjelovao… Puno je pitanja. Što se tiče ranijih takvih objava, pa i stranih medija, mi smo na svaku reagirali priopćenjem gdje smo iznijeli svoje viđenje onoga što se eventualno dogodilo – kazao je Božinović. 

ČITAJ JOŠ:  Frizerka sabina koja je 150 kuna zaokružila na 20 eura dobila više od 3000 eura kazne

Hrvatska je već godinama suočena s migrantskom krizom, ocijenio je Božinović. 

– Želim reći, i tada i danas i ubuduće da, kad je u pitanju bilo kakva vrsta prekoračenja ovlasti, tome nema mjesta u hrvatskoj policiji. Hrvatska policija uvijek kad ima dokaze poduzima mjere i sankcionira vlastite pripadnike.

Međutim, ovo je situacija koja nas prati. Hrvatska policija sigurno nije tu prisutna u tolikoj mjeri jer je to naš izbor. Već godinama smo suočeni s migrantskim pritiskom. Znate to i sami. Činjenica je da se u ovom trenutku u EU-u vodi rasprava o izmjeni zakona koji regulira ovo. I na to smo ukazivali. Mi imamo situaciju da se na migrante primjenjuju pravila donesena 1951. zbog izbjeglica. Europa mora naći održivo rješenje jer hrvatska policija i danas i sinoć štiti granicu od ilegalnih ulazaka – rekao je Božinović.

ČITAJ JOŠ:  McDonalds iz Hrvatske traži radnike iz BiH: Prosječna neto plaća za početnu poziciju iznosi oko 930 eura
GODISNJICA
MARKETING