Screenshot 1 26
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
Kurbani 2021

Božo Vrećo progovorio je o zdravstvenom stanju svoje majke kojoj je prošle godine dijagnosticiran tumor.

“Uz alternativnu medicinu, puno ljubavi koju joj dajemo i koju od mene i sestre dobija, ona je sretna žena i to je svaki dan čini jačom. To je žena hrabrost i iz nje isijava najveća inspiracija za sve što činim i jesam”, rekao je bosanskohercegovački muzičar za Story.

“Općenito svijetu nedostaje više ljubavi i empatije, saosjećanja i lijepih riječi. Nadam se da će vrijeme nakon pandemije iznjedriti više toga vrijednog u besmislu surovosti koja nas okružuje”, dodao je.
Otkrio je i da je proteklih godinu dana proveo obilazeći Jadran.

“Proveo sam poprilično vremena na dalmatinskim otocima, prikupljajući građu za nove pripjeve i pjesme koje imaju poveznicu s melanholičnošću sevdaha, čežnjom dvoje koji izgaraju u razdvojenosti i vole se. Odu­ševljen sam otočjem i ljepotom u svakom pogledu, a Vis već osjećam kao svoj drugi dom”, rekao je.

Inače, 37-godišnji pjevač oca je izgubio kad je imao samo pet godina pa je odrastao s majkom i dvije sestre. Majka Mila je umjetnica pa je Božu oduvijek poticala da slika i crta, kao i da se bavi muzikom.

“Radujemo se svakom trenutku, minuti, sekundi, udisaju, jutru i danu, svakom titraju trenutka na koji smo nekad manje obraćali pažnju. Čak smo i zapjevali, grlimo se stalno i u ljubavi koju nam daje i koju joj višestruko dajemo majčica pronalazi svu moguću snagu i izvor života. Ako eliksir života i postoji, to je ljubav, prečista, presnažna i iskrena, ona koje se ne libite da je pokažete u svoj svojoj punini i da pritom osjećate da čudesno liječi one koji taj božanski lijek svakim svojim atomom trebaju… Mi vjerujemo u Ljubav!”, posvetio je nedavno objavu majci.