Screenshot 2 31
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
NER FIT

Božo Vrećo je priveo kraju snimanje dokumentarca o svom životu i sevdalinci, tradicionalnoj pjesmi Bosne i Hercegovine. “Imao sam najdivnije snimanje za dokumentarac NDR & ARTE koprodukcije o sevdalinci, meni i utjecaju i inspiraciji za stvaranje i renesansu sevdaha. Ponosan sam, sretan i ‘I must say gorgeous in that dress’. Dao sam, kao i uvijek, sve od sebe. Profesionalnost je obostrana i užitak je raditi sa takvim timom saradnika. Oni su oduševljeni mnome, ja njima i magija”, napisao je Vrećo.

FIXGEHALT

Zahvalio se na ljubavi i potpori za svaki od projekata koje radi u saradnji sa Bošnjačkim instutom u Sarajevu, svim divnim mjestima na kojima su snimali, svakom osmijehu i zagrljaju ljudi koji su ga sreli i poželjeli mu sreću.

“Zahvaljujem se voljenom Sarajevu najvećom i beskrajnom ljubavlju! Za one koji će se pitati, haljina je moj dizajn, tako se dobro fotkala! Grlim vas sve i šaljem puno ljubavi svima iz voljenog Sarajeva”, naveo je.
Kako je već spomenuo, neke od kadrova je snimio na krovu hamama Bošnjačkog instuta.

“Mjesto koje najviše volim, zahvalan za ljubav i priliku da snimam na tom magičnom mjestu”, napisao je.

LIDER

Inače, snimanje je počelo krajem jula. Na dokumentarcu je radila španska produkcijska kompanija Kanaki Films. Osnovali su je reditelj Raul de la Fuente i producentica Amaia Remirez. Snimali su i u bašti Zemaljskog muzeja BiH, tramvaju iz 1895. godine, Aškenaškoj sinagogi i Lukomiru.