Božo Vrećo priveo kraju snimanje dokumentarca o svom životu i sevdalinci

Screenshot 2 31
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Božo Vrećo je priveo kraju snimanje dokumentarca o svom životu i sevdalinci, tradicionalnoj pjesmi Bosne i Hercegovine. “Imao sam najdivnije snimanje za dokumentarac NDR & ARTE koprodukcije o sevdalinci, meni i utjecaju i inspiraciji za stvaranje i renesansu sevdaha. Ponosan sam, sretan i ‘I must say gorgeous in that dress’. Dao sam, kao i uvijek, sve od sebe. Profesionalnost je obostrana i užitak je raditi sa takvim timom saradnika. Oni su oduševljeni mnome, ja njima i magija”, napisao je Vrećo.

Zahvalio se na ljubavi i potpori za svaki od projekata koje radi u saradnji sa Bošnjačkim instutom u Sarajevu, svim divnim mjestima na kojima su snimali, svakom osmijehu i zagrljaju ljudi koji su ga sreli i poželjeli mu sreću.

“Zahvaljujem se voljenom Sarajevu najvećom i beskrajnom ljubavlju! Za one koji će se pitati, haljina je moj dizajn, tako se dobro fotkala! Grlim vas sve i šaljem puno ljubavi svima iz voljenog Sarajeva”, naveo je.
Kako je već spomenuo, neke od kadrova je snimio na krovu hamama Bošnjačkog instuta.

“Mjesto koje najviše volim, zahvalan za ljubav i priliku da snimam na tom magičnom mjestu”, napisao je.

https://www.facebook.com/1446076219/videos/366087845159162/

Inače, snimanje je počelo krajem jula. Na dokumentarcu je radila španska produkcijska kompanija Kanaki Films. Osnovali su je reditelj Raul de la Fuente i producentica Amaia Remirez. Snimali su i u bašti Zemaljskog muzeja BiH, tramvaju iz 1895. godine, Aškenaškoj sinagogi i Lukomiru.