Portal 072info

BPS ZDK: Željezara nije smjela ostati bez električne energije!

Regionalni odbor BPS – Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona smatra da se prekid snabdijevanja električnom energijom Željezare Zenica nije trebao niti smio dogoditi, s obzirom na nastale posljedice koje još više usložnjavaju ukupan položaj radnika Željezare Zenica, ali i mnogih kompanija koje koriste prostore Željezare Zenica za obavljanje svojih djelatnosti. Dakle, ovim potezom su, osim radnika Željezare Zenica, teško pogođeni i mnogi drugi poslovni partneri Željezare Zenica.

Radnici protestuju, daju svoje izjave o neplaćenim doprinosima, porezima i neisplaćenim plaćama, dok vlast, rukovodstvo i vlasnik Željezare Zenica šuti i testira  mogućnost preživljavanja tih istih radnika.

Regionalni odbor BPS – Sefer Halilović Zeničko- dobojskog kantona se solidariše sa napaćenim radnicima s nadom da će i oni uskoro riješiti svoje egzistencijalne probleme, sa porukom da vlasnici Željezare i rukovodni i organi upravljanja moraju odgovarati srazmjerno svojim ovlaštenjima i mjestom, ulogom i dužnostima  koje obavljaju. Dakle, krivci za ovo stanje nisu radnici nego njihovi poslodavci, direktori, upravni i nadzorni odbori, koje je opet imenovao i postavljao vlasnik i vladajuća stranka! Poručujemo da u ovom kantonu  i šire ima i biće snaga koje će upaliti  svjetlo, koje aktuelna vlast odavno gasi!, navodi Regionalni odbor BPS – Sefer Halilović Zeničko- dobojskog kantona u saopštenju za javnost.

Regionalni odbor BPS – Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona je iznenađen dvostrukim aršinima u rješavanju problema oko električne energije. Premijer Zeničko-dobojskog kantona svojim posredovanjem, hitno i energično upali svjetlo Carinskoj ispostavi u Zenici i Federalnoj upravi za inspekcije. Odlično i to je dobro, ali se pitamo zašto premijer Zeničko-dobojskog kantona ima dvostruki aršin i što zaboravi ostale radnike Željezare Zenica i ostale radnike mnogih poslovnih partnera, koji zbog  i dalje ugašenog svjetla, onemogući pravo na rad. Premijeru, dajte, pošto imate tu moć omogućite i ostalim da zarade svoju koru hljeba, omogućite nesmetano pripremanje obroka za značajnu kompaniju Mital stil i ostalim koji rade u poslovnim prostorima Željezare Zenica, pozovite  rukovodstvo (direktora, upravni i nadzorni odbor)  koji imaju, svako u svom dijelu, dio odgovornosti. Još jedanput apelujemo na vladajuće  aktuelne strukture da, bar na ovaj način ne dozvole gašenje dugogodišnjeg giganta Željezare Zenica i da maksimalno zaštite i obeštete i ovo malo preostalih radnika u Željezari Zenica, saopšteno je iz Regionalnog odbora BPS- Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona.

Rtvze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box