Braća uhapšena zbog dilanja droge, pronađena im veća količina heroina i spida

Braća uhapšena zbog dilanja droge, pronađena im veća količina heroina i spida

Braća iz Mostara E. Đ. (52) i N. Đ. (34) uhapšeni su jučer u akciji koju su izveli pripadnici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Akcija je izvedena na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja a s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.

– Postupajući po usmenim naredbama Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres stanova koje su koristila predmetna lica i kojom prilikom je pronađena i uz potvrdu oduzeta određena količina opojnih droga heroin, amfetamin-speed, određena količina opojne droge marihuana, te određeni broj trakica za oralnu upotrebu suboxone, kao i sredstva za konzumiranje opojnih droga – rečeno je iz MUP-a HNK.

Također, prilikom pretresa je pronađeno više vaga za precizno vaganje, sredstva za pakovanje opojnih droga i mobilni telefoni koje su koristile osumnjičene osobe u izvršenju krivičnih djela.

– Za predmetne osobe je utvrđeno da su duži vremenski period vršili neovlašteno stavljanje u promet opojnih droga kako licima sa područja Mostara tako i licima sa područja drugih općina u HNK – dodali su iz MUP-a HNK.

S događajem je upoznat postupajući tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica