Braco ulovio “kapitalca” od 23 kilograma i 120 centimetara

ulov

Mladica iz Vrbasa teška 23 kg i duga 120 centimetara nije dio neke ribarske legende, nego je ulov banjalučkog ribara Brace Žutića. Kada je otišao pecati u naselje Trapisti nije ni slutio da će se vratiti sa najvećim ulovom do sada, piše BN.

„Ovo je najveća riba koju sam uhvatio za svojih 30 godina bavljenja ribolovom. Ranije sam hvatao ribe do 13 kila. Nisam ni očekivao da ovolika riba postoji u Vrbasu. Ribarstvo je jedan sport koji se ne može opisati“, rekao je Braco Žutić, banjalučki ribar.

Neki banjalučki ribari pričaju da su se velike mladice već nekoliko puta kačile za njihove udice, međutim niko je nije uspio izvući iz rijeke. Braci je to pošlo za rukom, ali je bila teška borba.

„Jedva sam je nekako uspio ispraviti na sred brzaka, tu je bilo kuhanje ribe i skidanje mamca. Uspio sam da je zadržim nekako, a onda je legla na dno, nisam je mogao dignuti. Uspio sam kada sam udario jaču kontru. Bila je to velika ribu, ja nisam očekivao da je tolika. Uspio sam je nekako primiriti i vukao sam je prema sebi. Rol mi je uništila, ali nije prekinula silk“ rekao je on.

Braco kaže da je ovim ulovom postigao titulu kralja Vrbasa, jer se ne zna da je neko do sada ulovio ovoliku ribu. Reakcije među kolegama bile su različite.

„Bilo je i ljubomore i onih koji su čestitali. Neko mi je govorio da sam je trebao pustiti, a ja da sam takvog kapitalca pustio, ne bi se ništa saznalo. Ovako sam puno stvari promovisao, nema odakle me nisu zvali ljudi. Pitaju da li je moguće da takva riba ima u Vrbasu“?

Riba je preparirana da bi svjedočila o najvećem uspjehu ovog ribara, dok nas Vrbas ponovo ne iznenadi nekim ribarskim biserom.