Branković: Iznenađen sam informacijom o optužnici

brankovicOdjel privrednog kriminaliteta Tužilaštva Kantona Sarajevo prikupio je dovoljan broj dokaza te protiv devet osoba podigao optužnicu za krivična djela sklapanje štetnog ugovora, pomaganje pri sklapanju štetnog ugovora, te nasavjestan rad u službi, potvrđeno je za NAP iz Tužilaštva KS. Optuženi se sumnjiče da su počinili štetu veću od 32 miliona KM za kompanije Energopetrol i Federaciju BiH, a vezano za postupak dokapitalizacije Energopetrola d.d. Sarajevo.

Među optuženima u slučaju “Energopetrol” su, kako je objavio portal Klix.ba potvrđeno iz više izvora, bivši premijer Vlade FBiH Nedžad Branković, bivši direktor “Energopetrola” Namik Bušatlić, Kasema Ćatović iz Komisije za dokapitilizaciju iz 2006. godine, advokat Ahmed Žilić, tadašnji pravni konsultant Agencije za privatizaciju FBiH, te izvjesni Kreso, ali još nije potvrđeno o kome je tačno riječ.

U izjavi za bh. novinsku agenciju Nedžad Branković je kazao da je i više nego iznenađen te da ne može govoriti puno ovom slučaju, jer još ne zna za šta se to on tereti.

“Jako sam iznenađen to mogu kazati. Nisam vidio dokument i ne mogu govoriti o detaljima. Ali, u vrijeme kada je rađen ugovor o dokapitalizaciji ja sam bio član Vlade FBiH na poziciji ministra prometa i komunikacija i nisam imao resorne nadležnosti. Ali, vidjet ćemo šta mi se stavlja na teret” – kazao je Branković.

Patria

Prethodni članakMuzika usporava proces starenja
Sljedeći članakIsplaćene plate svim budžetskim korisnicima