Brat ubio brata u istom stanu u kojem je 2014. iskasapio majku

zagreb
18.09.2020., Zagreb - Policijski ocevid u ulici Vladimira Ruzdjaka u naselju Savica, gdje je navodno doslo do ubojstva i samoubojstva. Vatrogasci su asistirali policiji i mrtvozornicima da iznesu dva tijela. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Policija je objavila priopćenje o ubojstvu i samoubojstvu na zagrebačkoj Savici.

“Između 16. i 18. septembra, od 7 do 15 sati na Trnju u Ulici Vladimira Ruždjaka, 42-godišnjak je u stanu oštrim predmetom usmrtio 44-godišnjaka, a nakon čega je 42-godišnjak 18. rujna počinio samoubojstvo skakanjem s visine. Tijela su prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Očevid je uz stručnu pomoć ekipe za uviđaj obavila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika”, javila je policija.

Podsjetimo, muškarac koji je ubio brata pa sebe prije šest godina ubio je i svoju majku. 2014. godine osuđen je zbog ubistva na šest godina zatvora. Budući da je proglašen smanjeno uračunjliv, izrečena mu je i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja, piše Index.

Lani pušten na slobodu

Pušten je na slobodu prošle godine i brat kojeg je ubio mu je bio skrbnik jer je proglašen neuračunljivim. Sud je dosudio da se vrati živjeti s bratom u stan u kojem je ubio majku.

Miroslav G. je u februaru 2014. godine kuhinjskim nožem nakon prepirke u spavaćoj sobi ubo majku šest puta u leđa te još najmanje deset puta po prsima. Ukupno joj je zadao 16 uboda, od kojih je iskrvarila.

Ostavio ju je da leži u lokvi krvi pored kreveta te ju je pokrio dekom i jaknom. Iste je večeri u stan došao danas ubijeni brat. Miroslav mu je rekao da je majka vani s prijateljicama te mu je skuhao večeru.

“Nakon ubistva je bio miran”

Kako se majka ni drugo jutro nikome nije javljala na telefon, sin, bratić i teta došli su opet u stan i tada su pronašli tijelo.

“Dok mi je Miro kuhao večeru, pokušavao sam s njim razgovarati o skladištu firme koju je naslijedio od pokojnog oca. Bio je miran i samo odgovarao ‘da, da’. Nisam stekao dojam da su on i majka imali loš odnos. Majka mi je govorila da je moj brat jako pažljiv prema njoj”, kazao je tada za Jutarnji list brat ubojice.

“Danas, 11. februara policijski službenici Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubistva na štetu 63-godišnjakinje. Sumnja se da je osumnjičeni 5. februara između 15 i 17 sati u stanu, na adresi Vladimira Ruždjaka, nakon verbalnog sukoba, prišao s leđa oštećenoj te joj nožem zadao više ubodnih rana po tijelu, od kojih je preminula. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, izvijestili su nakon ubistva iz PU zagrebačke.

Komšije šokirane: Nikome nije jasno zašto su ga pustili na slobodu

Komšije ubice su šokirani. Ali ne zločinom, nego činjenicom da je bio na slobodi.

“Živim u haustoru preko puta. Užas. Nikome nije jasno kako su ga pustili natrag. Treba tražiti odgovorne da objasne svoju odluku puštanja natrag doma. Svim komšijama je bilo jasno da se ovakvo nešto može dogoditi, da je bolestan i šeta po kvartu sam normalno. I evo, upravo se i dogodilo”, kazao je.