0 70


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Na prijedlog Tužilaštva HNK, a rješenjem Općinskog suda u Mostaru jučer je određen jednomjesečni pritvor Zdenku Buhovcu zvanom Zdena (61) zbog nasilja u porodici.

Naime, Buhovac se sumnjiči da je u drugoj polovini 2020. godine, u porodičnoj kući u naselju Gornja Jasenica na broju 10 gdje živi sa ostalim članovima svoje porodice, psihički i fizički zlostavljao svog brata M. B.

Buhovac je vrijeđao brata, psujući mu i više puta ga je udario šakom po glavi i tijelu. Tokom 12. decembra 2020. godine oko 9. sati Buhovac je M. B. nakon kratke prepirke udario tepsijom po glavi, a zatim ga prijeteći mu da je “gotov”, nastavio udarati šakama po glavi, licu, kao i cijelom tijelu, uslijed kojih udaraca je oštećeni zadobio prijelom rebra.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog razloga da se za ovo djelo može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Avaz