BRAVO: Kasumović i Grad Zenica smještaju majku i dijete u stan

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nakon što su pojedini mediji objavili da na Kamberovića polju živi majka sa sinom stopostotnim invalidom, ova priča dobila je sretan epilog.

Naime, odmah nakon što je saznao za ovaj slučaj, iako su pojedini objavili da je Ured gradonačelnika kontaktiram po ovom pitanju što ne odgovara istini, zenički gradonačelnik još jednom je dokazao da brine o svojim sugrađanima.

Kasumović je, saznaje “072info”, odmah nakon saznanja da Zeničanka sa svojim sinom živi na Kamberovića polju poduzeo sve aktivnosti da riješi taj, kako i sam kaže, veliki problem.

-Zajedno sa resornom službom, po hitnom postupku sam pronašao rješenje i smjestit ćemo tu porodicu u stan u Radakovu – rekao je Kasumović.

I ovaj gest zeničkog gradonačelnika pokazatelj je da prvi čovjek grada, uprkos brojnim obavezama, ima vremena i sluha za sve građane i da promptno rješava njihove probleme.

Kako saznaje 072info, majka je sa sinom bila smještena u Drivuši, međutim, taj smještaj joj nije dogovarao. Potom joj je nuđen još jedan smještaj, ali nije im se dopadao. Potom se javila porodica koja je nudila smještaj na Bistričaku kod Zenice, šest mjeseci besplatno, ali im ni taj smještaj nije odgovarao nego su insistirali na smještaju u gradu.