Portal 072info

Bravo za ovu bh. općinu: Novac namijenjen za nova vozila dali poljoprivrednicima

sanski most
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Planirana sredstva za nabavku službenih automobila u ovoj godini u iznosu od 90.000 maraka općina Sanski Most usmjerit će u pomoć i podršku poljoprivrednoj proizvodnji, potvrdio je načelnik ove općine Faris Hasanbegović. 

On je odbacio tvrdnje da se radi o izbornom potezu, te podsjetio kako je identična odluka donesena i protekle godine, kada se lokalna vlast također odrekla novca za nabavku automobila, te ga preusmjerila za pomoć agraru. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Jedina smo lokalna zajednica na području Unsko-sanskog kantona koja je na ovakav način obezbijedila dodatna sredstva za pomoć našim poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpjeli ekonomsku štetu usljed pandemije koronavirusa Dodatnim stimulacijama nastojimo pomoći da naši poljoprivrednici prebrode ovo teško razdoblje”, istakao je za Nezavisne novine Hasanbegović. 

Prema njegovim riječima, sredstva će biti utrošena na način da će svakom poljoprivrednom proizvođaču biti uplaćeno 40 maraka po jednom muznom grlu. Hasanbegović je dodao kako općina Sanski Most ima najstariji vozni park na području Unsko-sanskog kantona, a da u njegovom mandatu nije kupljeno niti jedno novo službeno vozilo. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Trenutno na raspolaganju imamo četiri vozla, od kojih je najmlađe staro deset godina. Vozila se često kvare i servisiraju, ali u ovome trenutku imamo važnije prioritete od nabavke novih”, istakao je Hasanbegović. 

On je dodao kako je, kada je riječ o vozilima, u ovome trenutku najvažnija nabavka vozila za potrebe Vatrogasne jedinice s obzirom na to da su vozila kojima trenutno raspolažu u vrlo lošem stanju. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz Udruženja poljoprivrednika Sanski Most pozdravili su ovaj potez lokalnih vlasti, ali su istakli kako je u ovome trenutku najveći problem za poljoprivredne proizvođače plasman njihovih proizvoda. 

Ističu kako je ova godina bila rodna, te da su proizvedene rekordne količine poljoprivrednih kultura, a prinosi pojedinih su i za pedeset posto veći u odnosu na proteklu godinu. 

“Ipak, zbog nedolaska dijaspore i smanjene kupovne moći domaćeg stanovništva, plasman poljoprivrednih proizvoda je upitan, a cijene rekordno niske”, kaže predsjednik pomenutog udruženja Husein Selimović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 8
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Otkriven lijek koji u roku od 24 sata sprječava širenje koronavirusa

Portal 072info

Liječnik iz Hrvatske o zarazi koronom: Ovakav tok bolesti nismo vidjeli

Portal 072info

I “pokusni kunići“ kad zatreba: Kako u BiH provode ispitivanje lijekova Favira i Avigan

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME