Brazilski svećenik na misi od Boga tražio pokolj nad Jevrejima: Pogodi ih svojim mačem

Brazilski svećenik molio se Bogu za “uništenje Židova poput štetočina” te da se pobrine za “drugi Holokaust” tokom mise u Rio de Janeiru, prenosi The Jerusalem Post.

“Masakriraj Židove, Bože, pogodi ih svojim mačem zato što su napustili Boga, jer su napustili nacije”, vikao je svećenik Tupirano de Hora Lores desecima okupljenih ranije ovoga mjeseca tokom mise u pentekostalnoj crkvi Geracao Jesus Cristo, pokazala je snimka.

Okupljeni su njegove riječi zdušno i strastveno ponavljali.

“Prikrivali su, išli su prostitutkama, a kad im je rečeno da se pokaju, rekli su da će to učiniti, ali lagali su”, navodi svećenik za što se smatra da aludira na prisilno preobraćenje na kršćanstvo tokom inkvizicije.

“Bože, to što si učinio u Drugom svjetskom ratu, moraš učiniti ponovno, to je ono što te tražim u svojim molitvama: Pravda, pravda, pravda!”, vikao je De Hora Lores u svojoj crkvi, maloj i radikalnoj evangelističkoj kongregaciji.

Copy

Židovska zajednica u Brazilu, koja se okuplja oko sinagoge Sem Fronterias, podnijela je prijavu protiv svećenika De Hora Loresa federalnoj policiji koja je istaknula da provodi istragu.

Prethodni članakMalo razonode nije naodmet: Odgovorite ko je najgluplji na ovoj slici i otkrijte šta to govori o vama
Sljedeći članakStiglo nam je ljeto, trajat će do 22. septembra