7 3
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Društveno-edukativni centar za djecu oboljelu i izliječenu od raka i njihove porodice „Kids“ svečano je otvoren jučer u Tuzli.

– Ovaj centar je zamišljen kao „cancer free“ zona kako bi mališani i njihovi roditelji oporavili dušu i kako bi bila pospješena inkluzija djece koja prolaze i koja su prošla bitku s karcinomom – istaknula je predsjednica Udruženja „Pipol“ Tuzla Amra Saračević.

Centar se nalazi na Sjenjaku, u blizini Klinike za pedijatriju u Tuzli, gdje se liječe mališani. Tokom čekanja potrebnih nalaza i analiza mališani sa svojim porodicama će vrijeme moći provoditi u ovom centru, ali i dolaziti u slobodno vrijeme kako bi se družili.

Kroz radionice koje će biti pripremane svakodnevno zamišljeno je da se kroz Centar porodicama i djeci pruža socijalna, psihološka i razvojna podrška.

Društveno-edukativni centar će biti otvoren svakog radnog dana od 8 do 16 sati.

U Tuzlanskom kantonu na liječenju od malignih bolesti se trenutno nalazi 15 mališana, ali taj broj nije konačan jer na liječenje u Pedijatrijsku kliniku dolaze i djeca iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine.