Britanac zgrožen sendvičem koji je dobio u avionu, platio ga preko 11 KM

Kada je riječ o ugostiteljstvu, danas je teško dobiti kvalitetnu uslugu, a nažalost, više ni visoka cijena nije garancija da ćemo biti zadovoljni. To je uvidio i Britanac koji je na letu za London dobio “najgori obrok ikada”.

Putnik EasyJeta Alex naručio je obrok koji je na fotografiji menija izgledao i više nego primamljivo, no ispostavilo se da je riječ o velikom razočarenju.

Posada ove avio-kompanije u ponudi je izdvojila sendvič u vidu svježeg bageta sa povrćem, pestom i namazom od humusa, međutim, nakon što je jedan takav naručio, Alexu je stjuardesa servirala nešto ni nalik tome.

Ovo je sendvič kojeg je Alex naručio
Ovo je sendvič kojeg je Alex naručio

Sve je odlučio podijeliti javno, a na snimku koji sada kruži internetom vidi se kako je u bagetu došao svega trag povrća raspoređenog na jednu “hrpicu”, dok je količina umaka ispod bila gotovo neprimijetna.

“Je li ovo najgora hrana i reklama avio kompanije koju ste ikada vidjeli”, pitao je Alex koji je sendvič platio 5 funti, odnosno nešto više od 11 KM.

Copy

Objasnio je kako je vratio sendvič i tražio novi, a članovi posade rekli su mu da ne treba biti začuđen jer “slike rijetko odražavaju stvarnost”.

Alex koji je iz Pariza letio za London, dodao je kako je platio i 2 funte za flašu vode (4,5 KM) koju nikada nije dobio jer je posada rekla kako će avion brzo sletjeti.

O cijelom “incidentu”, oglasio se i glasnogovornik EasyJeta koji je rekao: “Svjesni smo ovog snimka i istražit ćemo ovo s našim maloprodajnim dobavljačima jer se čini da posluženi artikl ne ispunjava visoke standarde koje očekujemo od našeg asortimana hrane i pića za naše kupce”.

Također, zaključio je i kako će ostati u kontaktu sa turistom kojem će se izviniti za njegovo loše i razočaravajuće iskustvo.

Klix.ba

Prethodni članakU junu za tri znaka se život okreće naglavačke
Sljedeći članak“Univerzalna nadležnost” Beograda: Vučićeva Srbija tvrdi da nije ratovala, ali sudi Bošnjacima i Hrvatima