Portal 072info

BRITANIJA: Preplivao Veliku Britaniju za 135 dana (VIDEO)

toni_donkic_uz_tekst

Tridesetdvogodišnji Sean Conway iz Velike Britanije, za sebe je učinio jedan veliki uspjeh. On je uspio  preplivati dužinu Velike Britanije od Land’s Enda do Johna O’Groatsa i to za čak 135 dana, a svoj put započeo je 30. juna.

Krenuo je u Cornwallu, te je stigao na najsjeverniju tačku Škotske. Preplivao je blizu 1.448 km. Na samom početku ovog putovanja, nadao se da će svoj cilj ostvariti za svega dva mjeseca, ali je to ipak uspio nakon četiri mjeseca, što također predstavlja dosta dobro prolazno vrijeme.

Plivao je 90 dana, a ostatak vremena je proveo izvan vode zbog lošeg vremena. Mnogi ljudi su istu udaljenost prešli biciklima, ali je niko do sada nije preplivao.

“Ovo je dokaz da, ukoliko se koncentrišete na nešto, možete uspjeti. Najteže je bilo boriti se s vremenom, hladnoćom i meduzama. Zbog meduza sam uzgojio ovu smiješnu bradu”, istakao je Conway.

Pred sami kraj njegovog puta je bio toliko iscrpljen da nije mogao čak ni žvakati hranu. Do sada je sakupio nešto više od 7.000 eura, koje će pokloniti organizaciji War Child za pomoć djeci u ratnim zonama, te mu mnogi zbog toga iskazuju veliku čast. 

Podijelite članak