Britanka bila sa 130 muškaraca, znala spavati i sa četvoricom dnevno

1 35
Podijelite vijest

Franki Konsidin (Frankie Considine) bila je ovisna o seksu do te mjere da je ponekad spavala i sa po četiri muškarca dnevno. U ispovijesti za “The Sun” koja je uzburkala javnost, priznala je da nije mogla normalno da funkcioniše ako nije znala da će sigurno dobiti svoju, kako je rekla, “sljedeću dozu seksa”. Takav način života negativno je utjecao na njen posao, međuljudske odnose, ali i na psihofizičko zdravlje.

Franki danas ima 29 godina, a u prošlosti je bolovala od depresije, različitih seksualno prenosivih bolesti, a ostala je i trudna bez da je znala ko je otac njenog djeteta. Naime, ona je često izostajala s posla pod izgovorom da je bolesna, a sve zbog seksa. Sveukupno je spavala sa više od 130 muškaraca, a onda je saznala da ima dijagnozu – ovisnost o seksu.

Sve počelo s 13 godina

Dok nije saznala da je njeno stanje stvarno i priznato medicinsko stanje, mislila je da potrebu za seksom ima zbog trauma uzrokovanih ranim razdvajanjem roditelja ili niskog samopouzdanja što se fizičkog izgleda tiče. Kaže da je sve počelo sa 13 godina, kad su joj se rastali roditelji. Tad bi odlazila na internet i tražila ljude s kojim je mogla da razgovara. S 14 je izgubila nevinost i ušla u prvu dužu vezu, ali kaže da nije mogla da bude vjerna.

Nekoliko godina kasnije, kad joj je majka preminula, to je eskaliralo. Odustala je od fakulteta i u naredne tri godine spavala je sa 80 muškaraca. Kaže da je u tim odnosima rješavala tugu zbog gubitka mame. U jednom periodu života spavala je i s četiri muškarca dnevno, ali ni to joj nije bilo dovoljno.

– Jednog vikenda 2012. otišla sam u Brajton na rođendan. Upoznala sam jednog tipa, došao je u moju hotelsku sobu i imali smo seks. Sutradan sam bila kod mehaničara da mi pregleda automobil. Spavala sam s njim i njegovim prijateljem, a kasnije te večeri spavala sam s nekim drugim tipom – ispričala je ona.

Nije koristila zaštitu

Prema sopstvenom priznanju, nije koristila zaštitu pa je bolovala i od hlamidije i od HPV-a. Zatrudnila je s 22 godine. Nije znala ko je otac, pa je odlučila da abortira.

Iste godine upoznala je muškarca na Tinderu sa kojim je započela vezu i 2018. godine je sa njim dobila kćerku. Veza je brzo pukla, ali Franki je nakon toga odlučila da posjetiti psihologa. Tad joj je dijagnostifikovana ovisnost o seksu.

– Olakšanje koje sam tad osjetila bilo je nevjerovatno. Shvatila sam da to nije moja krivica. Shvatila sam da ima još ljudi poput mene i koji se boje da govore o tome – rekla je ona, naglašavajući da svojom pričom želi da pomogne da se s tog stanja skine stigma.


Podijelite vijest