BRITANSKA KOMPANIJA OBJAVILA novu informaciju o nestalom malezijskom avionu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Britanska kompanija Inmarsat, koja upravlja satelitima, otkrila je za BBC kako potraga za nestalim malezijskim avionom još nije otišla na područje za koje stručnjaci vjeruju da je mjesto nesreće.

Podaci njihovog satelita navodno su najbolji trag do sada.

Inače, potraga je prekinuta dok brodovi ne skeniraju podmorje Indijskog okeana. Kada se nastavi potraga, područje koje je odredio Inmarsat treba biti ključna pozicija.

ČITAJ JOŠ:  Poplave će odlučiti izbore?!

Međutim, postoji još nekoliko grupa koje su odredile ključno područje, koje će također, kako je planirano, biti pretražene u sljedećoj fazi. Očekuje se kako će vlasti Australije uskoro objaviti koje su to lokacije.

Inmarsatov satelit je uspostavio kratku vezu a avionom. Međutim, brod Ocean Shield koji je krenuo prema toj lokaciji nikada tamo nije stigao jer je putem ulovio ‘ping’ za koji su bili uvjereni da dolazi iz crne kutije. Tada su se fokusirali na to područje.

Naredna dva mjeseca pretraživalo se 850 kilometara kvadratnih podmorja zapadno od Pertha.

– To nije bila nerealna lokacija nestale letjelice, ali ona na kojoj postoji najveća mogućnost je na sjeveroistoku – rekao je Chris Ashton iz Inmarsata.

Boeing 777 nestao je na letu iz Kuala Lumpura za Peking 8. 3. ove godine s 239 ljudi.

24sata

ČITAJ JOŠ:  Nakon tunjevine Rio Mare s tržišta moraju biti povučeni i Milka sladoledi
GODISNJICA
MARKETING