Portal 072info

Britanske vlasti upozoravaju na moguće terorističke napade u BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vlasti Velike Britanije upozorile su građane koji planiraju da posjete BiH na mogućnosti terorističkog napada.

U upozorenju britanske Vlade se navodi da napadi mogu biti nasumični, kao i da se može desiti da meta bude neko mjesto koje posjećuju stranci.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Britanske vlasti upozoravaju i na mogućnost napada terorista na vjerske objekte.

U upozorenju, koje je izdato budući da BiH svake godine posjeti 9.000 Britanaca, napominje se da su se u toj zemlji 2015. godine desila dva teroristička napada – 27. aprila u Zvorniku, gdje je ubijen jedan policajac, a dva ranjena i 18. novembra 2015. godine u sportskoj kladionici u Rajlovcu, u blizini Sarajeva, kada su usmrćena dvojica pripadnika Oružanih snaga BiH, a tri lica ranjena.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

“Postoji vjerovatnoća da bi teroristi mogli da izvrše novi teroristički napad u ovoj zemlji”, navodi se u upozorenju objavljenom na stranici za informisanje Vlade Velike Britanije.

U upozorenju se ukazuje da minska polja u BiH i dalje predstavljaju opasnost, naročito u izolovanim seoskim područjima i na planinama. “Usljed pojave poplava i klizišta prethodnih godina, minska polja su pomjerena, a oznake koje upozoravaju na opasnost su uništene”, navodi britanska Vlada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

“Stopa kriminala usmjerenog protiv stranih državljana je u suštini niska, ali trebali biste se čuvati džeparoša u gradovima i u vozilima javnog prevoza. Posebnu pažnju treba obratiti na mjesta koja su popularna među turistima”, savjetuje se Britancima koji planiraju da putuju u BiH.

Britanske vlasti napominju da evropska zdravstvena knjižica ne pokriva BiH i preporučju svojim državljanima da prije nego što krenu u ovu zemlju pribave putničko i zdravstveno osiguranje, koje uključuje i evakuaciju ambulantnim helikopterom.

nezavisne.com

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6