Britanski naučnici tvrde da su otkrili “izvanzemaljski život”

Britanski naučnici tvrde da su otkrili “izvanzemaljski život”

179Ako ste očekivali “male zelene”, vjerojatno ćete se razočarati. Bilo kako bilo, britanski znanstvenici sa sveučilišta u Sheffieldu u novom broju časopisa Journal of Cosmology objavili su kako su otkrili izvanzemaljski život.

Profesor Milton Wainwright na visinu od 27 kilometara lansirao je posebno opremljen balon koji se na Zemlju vratio noseći sa sobom biološke organizme koji su, vjeruju znanstvenici, mogli doći jedino iz svemira.

Wainwright je za The Independent rekao kako je “95% siguran da organizmi ne potječu sa Zemlje”.

“Prema informacijama koje imamo, znamo da je riječ o organizmima iz svemira, a ne postoji mehanizam uz pomoć kojih bi se ovi oblici života mogli pronaći na toj visini”, rekao je Wainwright dodavši kako je organizme u svemir mogla lansirati jedino erupcija vulkana, a toliko snažnih erupcija nije bilo u posljednjih pet godina.

“Naš je zaključak da život neprestano dolazi na Zemlju iz svemira. Život nije ograničen na ovaj planet i zasigurno nije nastao na ovom planetu”, rekao je profesor.

Tim znanstvenika trenutno provodi istraživanja kako bi utvrdili o čemu je riječ, a ako se kolege istraživači slože sa studijom, tvrdi Wainwright, to bi moglo u potpunosti promijeniti naše viđenje biologije i evolucije.

Podsjetimo, studija je došla u baš vrijeme kada je NASA za časopis “Science” objavila izvještaj kako Curiosity na Marsu nije pronašao tragove metana što bi značilo je mala vjerojatnost da će na Crvenom planet pronaći nove oblike života.

Index.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica