Portal 072info

Britanski umjetnik u BiH odstranio pupak i bradavice i sad ih prodaje kao nakit

Bradavice, koje prodaje kao naušnice koštat će 100 funti, a nada se da će na aukciji dobiti više – budući da je operacija u BiH koštala nešto više.

Tinejdžer iz Londona po imenu Karim Boumjimar spada u red ekstremnih umjetnika, a naslov koji danas plijeni pažnju britanskih medija – a u njemu se pominje i Bosna i Hercegovina.

Naime, “u ime umjetnosti” karim je odradio “legalnu” ali “ne tako legalnu” plastičnu operaciju u BiH, kojom je odstranio bradavice sa tijela, a od njih je onda napravio naušnice.

U operativnim postupku je uklonio i pupak, od kojeg će napraviti i ogrlicu, prenosi Daily Mail.

sss

On je umjetnik špansko-marokanskog porijekla, sa adresom u Londonu, a postoperativne fotografije postavlja na svoj Tiwtter nalog.

Njega je šira javnost upoznala kada se pojavio u spotu Zayna Malika, bivšeg člana boy benda One Direction.

Bradavice, koje prodaje kao naušnice koštat će 100 funti, a nada se da će na aukciji dobiti više – budući da je operacija u BiH koštala nešto više.

U izjavi za Dazed magazin kazao je da “operacija nije obavljena legalno”, budući da je morao biti pod dodatnim sedativima i anesteticima kako bi proces uspješno bio završen.

Tvrdi da je postao “aerodinamičniji” nakon odstranjivanja pupka i bradavica. Tom operacijom pokušava da objasni javnosti da su “bradavice i pupak totalno bespotrebni dijelovi tijela”.

U budućnosti se planira vratiti u BiH, kako bi obavio još nekoliko plastičnih modifikacija tijela.

ooo

U međuvremenu, pregledali smo njegov Twitter profil, osamnaestogodišnjak ima puno “fiks ideja” koje se možda široj javnosti neće dopasti.

S druge strane, dosta komentara prati njegove objave – a korisnici Twittera ga optužuju da je sve djelo “majstora u photoshopu”.

N1

 

Podijelite članak