Portal 072info

Broj ilegalnih migranata u BiH povećan za skoro 300 posto

To je istaknuto tokom današnjeg sastanka direktora International Criminal Investigative Training Assistance Programa (ICITAP) u BiH Charlesa W. Bennetta s direktorom Službe za poslove sa strancima Slobodanom Ujićem i njegovim zamjenikom Mirsadom Buzarom.

Ujić je posebno naglasio dobru saradnju Službe sa ICITAP-om, koji je od samog osnivanja Službe bio glavni partner u pružanju podrške njenom radu i jačanju materijalno-tehničkih i kadrovskih kapaciteta, što je rezultiralo efikasnijom prevencijom i sprečavanjem ilegalnih migracija u BiH.

Na sastanku je razgovarano i o implementaciji projekta Biometrije u Službi za poslove sa strancima koji finansira i implementira ICITAP. U kontekstu navedenog, razgovarano je o potrebama za određenim specijalističkim obukama namijenjenim inspektorima za strance s ciljem dodatnog unapređenja kvaliteta njihovog rada.

Bennett je kazao da ICITAP stoji na raspolaganju Službi za poslove sa strancima za svaki vid pomoći i podrške, kako bi se što efikasnije suprotstavila svim sigurnosnim izazovima današnjice.

Ujić je zahvalio ICITAP-u i Vladi Sjedinjenih Američkih Država na doprinosu u razvoju Službe te izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Klix.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box