Portal 072info

Broj Kineza na netu povećan na 591 milion

Internet5_610x426Broj korisnika interneta u Kini povećan je na 591 milion – usljed povećanja od 20 odsto onih koji su pretraživali sajtove sa svojih pametnih telefona i drugih bežičnih uređaja, saopštio je Kineski informativni centar internet mreža (CNNIC).

Prema podacima CNNIC, krajem juna je za 10 procenata povećan ukupni broj korisnika interneta u odnosu na prethodnu godinu. Broj bežičnih korisnika je također porastao na 464 miliona.

Kineske vlasti ohrabruju korištenje interneta u poslovne i obrazovne svrhe, ali nastoje da blokiraju pristup materijalima koje smatraju subverzivnim ili sramnim. Rast broja korisnika web aplikacija je doveo do jačanja novih kineskih industrija od online kupovina i mikroblogova, do online videa. Najnovijim rastom povećan je i procenat kineske populacije koja koristi internet na 44 odsto, prema podacima CNNIC, a prenio je AP.

Internet kompanije nastoje da odgovore na veliku popularnost pametnih telefona, tableta i drugih bežičnih uređaja razvijajući proizvode i servise posebno predviđene za njih.

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box