Broj mobitela britanskog premijera Borisa Johnsona bio dostupan na internetu posljednjih 15 godina

Screenshot 6 68
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Broj mobilnog telefona britanskog premijera Borisa Johnsona bio je dostupan na internetu u posljednjih 15 godina. Broj je naveden na dnu vijesti objavljene u vrijeme dok je bio ministar visokog obrazovanja u sjeni 2006. godine.

Dokument, koji je novinare informirao da ga mogu kontaktirati na broj ureda ili njegovog mobitela, i dalje je bio dostupan na internetu ove godine.

Sky News je uspio potvrditi da taj broj zaista pripada premijeru, a Downing Street odbio je komentirati ovaj slučaj.

Vijest dolazi nakon izvještaja da su visoki zvaničnici savjetovali premijeru da promijeni telefonski broj, zbog zabrinutosti za sigurnost i broja ljudi koji su ga mogli direktno kontaktirati.

Bilo je kritika na njegove razmjene poruka s biznismenom Sir Jamesom Dysonom i saudijskim prestolonasljednikom Mohammedom bin Salmanom, koje su procurile u javnost.

Također, Daily Telegraph je ranije objavio da je Simon Case, šef državne službe, rekao da bi premijer trebao promijeniti brojeve telefona jer su “preširoko poznati”.

Kada je novinska agencija PA pokušala nazvati broj u četvrtak navečer, pozdravila ih je automatizirana poruka u kojoj se kaže da je telefon isključen te “da pokušaju kasnije ili pošalju poruku”.