9F55EB33 02D1 4641 9975 10FBEE537B30
AUTOR: K.H.
DATUM: lis 28, 2021 @ 21:20
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Nakon što je nogometaš Adelaidea Josh Cavallo u emotivnom videu objavio da je gay, iz svijeta nogometa stigao je ogroman broj poruka podrške i njegova izjava izazvala je veliki broj pozitivnih reakcija.

NER FIT

Igrač Adelaide Uniteda napisao je da je spreman govoriti o nečemu ličnom o čemu mu je konačno ugodno pričati.

“Ja sam nogometaš i homoseksualac”, rekao je veznjak u popratnom videu, dodavši:

“Sve što želim je igrati nogomet i biti ravnopravno tretiran”. Josh je istaknuo da je umoran od pokušaja da se adekvatno ponaša i da živi dvostruki život, jer je to iscrpljujuće.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Prvi su podršku iz nogometnog svijeta ovom mladom nogometašu poslali Gerard Pique i Antoine Griezmann, no nakon toga je uslijedila prava lavina reakcija i, između ostalog, javili su se Bayern, Manchester City, Barcelona, Liverpool, Arsenal, kao i brojni drugi nogometaši.

Najglasnije je odjeknula poruka Zlatana Ibrahimovića. Ibra je bio kratak i jasan.

“Ti si šampion. Nogomet je za sve. Veliki respekt”, napisao je Ibrahimović, a uz njega su se još javili legendarni Rio Ferdinand, kao i sadašnji štoper Crvenih đavola Raphael Varane.

Nakon svega ovaj nogometaš se još jednom oglasio i zahvalio svima na porukama podrške.

“Sve je ovo kao san. Ne izgleda mi stvarno. Čekao sam ovaj trenutak jako dugo. Nekoliko sam puta ovo sanjao, ali nisam nikad mislio da će biti stvarno. Oduševljen sam podrškom koju sam dobio”, rekao je Cavallo.

LIDER